Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de Bugün Önemli Gelişme Olabilir! FED Açıklamaları Bekleniyor!

Kripto piyasası çalkantılı bir süreçten geçmeye devam ediyor. 70 bin dolar seviyelerinden değer kaybetmeye başlayan lider kripto para birimi Bitcoin, halen toparlanmayı başaramamış durumda.

Kripto paralar ve küresel piyasalarda yaşanan düşüşlerin sebebinin ise enflasyon artışları sonucu merkez bankalarının aldığı faiz kararları olduğu bilinmekte.

Amerikan Merkez Bankası (FED) başkanı Jerome Powell, bugün itibariyle ise TSİ 16.00’da kameraların karşısına çıkacak. Avrupa Merkez Bankası forumunda konuşması beklenen Powell, yapacağı açıklamalarla finans piyasalarına yön verebilir.

Jerome Powell, Faiz Artışları Hakkında Sinyaller Verecek mi?

Geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada gelen “100 baz puanlık faiz artışını değerlendiriyor musunuz?” sorusuna, her şeyi değerlendirdiklerini söyleyen Powell, piyasaların değer kaybetmesine neden olmuştu.

Enflasyon oranlarını yüzde 2 seviyelerine düşürmeden faiz artışlarına son vermeyeceğini tekrarlayan Powell, bugün itibariyle ise Temmuz ayının enflasyon oranlarına değinmesi bekleniyor.

Temmuz ayında açıklanacak olan enflasyon verilerinin tekrardan yükselmesi ise kripto sektörü için büyük bir felaketin başlangıcı olabilir.

Enflasyon oranlarında düşüş yaşanması durumunda ise faiz artış oranları hakkında daha yumuşak bir tavır sergilemesi beklenen FED, kripto paraların yukarı yönlü bir trend başlatmasını sağlayabilir gibi gözüküyor.

ABD borsalarında yaşanan çöküşün önüne geçmek isteyen FED, ilerleyen günlerde yapacağı hamleler ile birlikte piyasaların tekrardan bir rahatlama rallisi yaşamasını sağlayabilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00