Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de Bu Akşam, FED Başkanının Açıklamaları Takip Edilecek!

Lider kripto para birimi olan Bitcoin, birçok devlet kurum ve kuruluşlarının başkanlarının yaptığı açıklamalardan etkilendiği görülüyor.

İlerleyen dakikalar ise Amerikan Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, kameralar karşısına geçerek yeni bir açıklama yapacağını duyurdu.

Enflasyon oranları ve faiz artışları hakkında konuşacağı tahmin edilen Powell, Bitcoin ve kripto piyasasını derinden etkileyebilir gibi gözükmekte.

Yapacağı yumuşak açıklamalar ile birlikte ABD borsalarının tekrardan nefes almasını sağlaması beklenen Powell, Bitcoin‘in de yukarı yönlü bir trend başlatmasını sağlayabilir.

TSİ 21.30’da açıklamalarına başlamasını beklediğimiz FED Başkanı, birçok toplantıda olduğu gibi yine bir erteleme kararı alabilir.

Powell’ın konuşmasını ABD borsalarının kapalı olduğu bir günde gerçekleştirecek olması ise yatırımcıları korkutmaya devam ediyor.

*Güncelleme: Powell’ın Konuşması Ertelendi!

21 Mayıs akşamı TSİ 21.30‘da kameralar karşısına çıkması beklenen FED başkanı Jerome Powell, uzun bir bekleyişin ardından, konuşmasını ertelediği tahmin ediliyor.

Şuan itibariyle konuşmanın hangi saat veya tarihe ertelendiği bilinmese de, yatırımcılar Powell‘ın yapacağı konuşmadan caydığını düşünüyor.

ABD borsaları kapalı iken Powell’ın konuşma yapması yatırımcıları korkuttuğu görülürken, bu konuşmanın gerçekleşmemiş olması kripto piyasası üzerinde bir belirsizlik yarattı.

Aldığı faiz kararları ve yaptığı açıklamalar ile gündem olmaya devam Jerome Powell, ilerleyen saatlerde konuşma yapması durumunda, Bitcoin‘in volatil hareketler sergilemesi beklenebilir.

En Son Yazılar

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28

Popüler Kripto Tüccarı Saldırıya Uğradı, Milyonlarca Dolarlık Altcoin Çalındı!

Kripto para sektörünün en korkutucu isimleri olan bilgisayar korsanları, yatırımcıların varlıklarını hedef almaya devam ediyor.…

16.02.2024 - 11:09