Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de (BTC), Sert Hareketler Başlıyor Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), eylül ayında yatay hareketler sergilediği görülüyor. Zor bir süreçten geçen Bitcoin, her ne kadar ABD borsalarında yaşanan çöküşe direnmeyi başarmış olsa da, kritik seviyelerde akümüle olmakta.

19 Eylül tarihinden bu yana 18.600 – 20.200 dolar aralığında işlem gören Bitcoin, 1.600 dolarlık bir aralığa sıkışmış durumda.

Yukarı yönlü gelen hareketlerde ayılar sektöre hakim olmayı başarırken, sert düşüşlerde ise boğaların devreye girerek Bitcoin’de kritik destek seviyesini korumayı başardığı gözlenmekte.

Uzun bir süredir devam eden bu ayı-boğa savaşında halen bir kırılım gerçekleşmedi. Bitcoin’de bu kadar küçük bir aralıktaki akümülasyona en son mayıs aylarında şahit olmuştuk.

Mayıs aylarında bu yatay trendi yukarı yönlü kıran Bitcoin, ayıların tekrardan devreye girmesiyle birlikte 32 bin dolardan 17.700 dolara kadar bir çöküş yaşadı.

Bitcoin’de (BTC) Yeni Kırılım Yaklaşıyor!

Bitcoin’de sert hareketlerin başlaması için öncelikle bu akümülasyon bölgesinin kırılması gerekiyor. Yeni bir yükseliş trendi için 20.200 doları aşması gereken BTC, düşen trend noktası olan 21.500 doları aşmasıyla birlikte sektörün nefes almasını sağlayabilir.

Böyle bir senaryoda Bitcoin’in 32 bin dolar direncine kadar değer kazanacağı tahmin ediliyor. Yüzde 75’lik bir yükseliş yaşayabilecek olan Bitcoin, altcoin‘lerin ise değerini 3’e katlamasını sağlayabilir.

Mayıs ayında yaşananların bir benzerinin olması halinde ise Bitcoin’in yukarı yönlü sahte bir kırılımın ardından 16 bin dolara kadar büyük bir çöküş yaşaması muhtemel gibi duruyor.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04