Gündem

Bitcoin’de (BTC) Nefesler Tutuldu! Kritik Verilere Dakikalar Kaldı!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle direnç seviyesinin hemen altında akümüle olmaya devam ediyor. Her ne kadar BTC’de halen bir kırılım yaşanmamış olsa da, ilerleyen dakikalarda sert hareketler meydana gelebilir.

Bugün itibariyle kripto varlıkları derinden etkileyebilecek 2 adet kritik veri açıklanacak. Bu verilerinin birincisinin TSİ 13.00’da açıklanacak olan Euro Bölgesi yıllık enflasyon oranı olduğu görülüyor. Dakikalar sonra paylaşılacak bu veri, kripto sektöründe volatil hareketlerin yaşanmasına neden olabilir.

Şimdilik Euro Bölgesi Yıllık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisinde beklentilerin yüzde 9.2 olduğu görülüyor. Geçtiğimiz ay itibariyle ise bu veri yüzde 10.1 olarak açıklanmıştı. Avrupa‘da enflasyonun düşmeye devam etmesi, kripto sektörüne olumlu yansıyabilir.

Bitcoin’i tam anlamıyla etkileyecek verinin ise TSİ 16.30’da açıklanacağı görülüyor. Avrupa’dan çok ABD‘den etkilenen BTC, ABD Aylık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisi sonrasında çok ciddi hamleler sergileyebilir.

Şuan itibariyle aylık ÜFE verilerinde beklentilerin yüzde -0.1 olduğu gözlenmekte. Geçtiğimiz ay itibariyle yüzde 0.3 olarak açıklanan bu verinin en kötü ihtimalle beklentiler doğrultusunda açıklanması gerekmekte.

Bu 2 verinin haricinde bugün özelinde Amerikan Merkez Bankası (FED) yetkilisi Bostic ve Bullard’ın sırasıyla TSİ 17.00 ve 17.30’da konuşma yapacaklarını unutmamak gerek. FED üyelerinin konuşmaları da Bitcoin’i etkileyebilir gibi gözüküyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’deki Token Takası İşlemini Tamamladı!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Popüler borsa bugün itibariyle PlayDapp…

01.03.2024 - 13:53

Dogecoin (DOGE) Boğası Elon Musk, Bu Altcoin’in Kurucusuna Dava Açtı!

Son gelen bilgilere göre dev iş insanı Elon Musk, sözleşme ihlali nedeniyle OpenAI CEO'su ve…

01.03.2024 - 12:39

2010 Yılında Bitcoin Satın Alan Tüccar Harekete Geçti! BTC Satışı mı Yapacak?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 15 yıl özelinde finans piyasalarına resmen damga vurdu.…

01.03.2024 - 12:16

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Listeleyeceğini Duyurdu! İşte Ayrıntılar..

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Popüler borsa bugün…

01.03.2024 - 11:06

İşte Şubat Ayının En Çok Yükselen Altcoin’lerinin Listesi!

Kripto para sektöründe çok bereketli bir ayı geride bırakıyoruz. Bu ay itibariyle lider kripto para…

01.03.2024 - 00:30

SICAK GELİŞME: Binance’deki Bu Altcoin’de, Büyük Duyuru Çok Yakında Geliyor!

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Ankr (ANKR), geçtiğimiz dakikalarda resmi X/Twitter…

29.02.2024 - 23:38