Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de (BTC) Kritik Sinyal Geldi! Düşüş mü Başlıyor?

Lider kripto para birimi Bitcoin, günlük kapanışın ardından bugün itibariyle sert bir yükseliş yaşadı. 22.600 dolar seviyelerine kadar değer kazanan BTC, bu seviyede ise satıcı baskısı ile karşı karşıya kaldığı gözlemlendi.

Günlük grafik özelinde bir trend dönüşüm paterni olan ikili dip formasyonu oluşturan BTC, bu formasyon gereğince sert yükselişler yaşayabilir. Bitcoin‘de yükselişlerin hızlanması için ise 21.800 dolar direncinin aşılması gerekiyor.

Her ne kadar lider kripto para birimi 21.800 dolar direnç seviyesinin üzerine çıkmış olsa da, ilerleyen saatlerde gelen satışlar bu direncin kırılmadığını kanıtlıyor.

Bitcoin’de Tekrardan Düşüş mü Başlayacak?

Bitcoin‘e günlük mum olarak baktığımızda çok olumlu olmadığı görülüyor. Yukarı yönlü uzun bir iğnesi bulunan bu mum, ilerleyen günlerde çok daha sert düşüşlerin yaşanmasına neden olabilir.

Şuan itibariyle 21.800’ün üzerindeki yükselişin bir likidasyon operasyonu olduğunu anlıyoruz. Bu yapılan operasyon ise yine altcoinleri derinden etkilemiş durumda.

Yükselişlerin başlayabilmesi için 22 bin – 22.500 doların üzerinde haftalık kapanış yapması gereken BTC, böyle bir hamlenin ardından sonra ise kademeli bir şekilde 30 bin dolara kadar yükselebilir.

İlerleyen saatlerde Bitcoin‘in tekrardan 21.800 dolar direncini denemesi bekleniyor. Bu deneme esnasında da BTC‘nin sert bir şekilde reddedilme yaşaması, lider kripto para biriminin kısa süre içerisinde 20 bin dolara kadar gerilemesine neden olabilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle ABD enflasyon verilerinin beklentilerin…

14.02.2024 - 00:52

CryptoQuant: Kurumsal Yatırımcılar Akın Akın Bitcoin (BTC) Topluyor!

Son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) volatil artışlar yaşıyor. Her ne kadar BTC…

13.02.2024 - 23:42

Bitcoin Ayısı Capo, Portföyünde Bu 4 Altcoin’i Tutuyor!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, bugün itibariyle yaşanan sert…

13.02.2024 - 22:33

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’leri Hedef Aldı!

Rusya Merkez Bankası, bugün itibariyle 2023 yılında finansal piyasada kripto para birimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılık…

13.02.2024 - 21:36

Dev Kripto Balinaları Bitcoin’in Düştüğü Gün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe keskin geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

13.02.2024 - 20:16

Bitcoin’de (BTC) Düşüşler Nereye Kadar Devam Edecek? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle geçtiğimiz günlerin aksine kripto varlıkların kademe kademe düşüş yaşadığı görülüyor. Lider kripto para…

13.02.2024 - 19:23