Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de (BTC) Kritik Formasyon, Düşüşler Devam Edecek mi?

Bitcoin dün itibariyle sert bir satıcı baskısı ile karşı karşıya kaldı. ABD’nin enflasyon verisi nedeniyle ciddi miktarda düşüş yaşayan BTC, halen toparlanabilmiş değil.

Günlerdir oluşturduğu yükselen üçgen formasyonunu aşağı yönlü kıran lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), ilerleyen saatlerde tekrardan 29.500 dolar seviyesini aşması gerekiyor.

Bu seviyenin aşılamaması halinde kısa bir süre içerisinde 28.600 dolar seviyelerine gerileyecek olan BTC, bu destek noktasını da kaybetmesi halinde 26.500 dolar seviyelerine bir düşüş yaşayabilir.

Yukarı yönlü gelecek hareketlerde ise okurlarımızın yükselen üçgen formasyonunu takip etmesi gerekiyor. Her ne kadar formasyon şimdilik aşağı yönlü kırılmış olsa da, ilerleyen saatlerde bir fake out hareketi yaşanabilir.

Bitcoin’in günlük grafikte görünümü

Volatil yükselişlerin yaşanabilmesi için en kısa süre içerisinde 31.500 dolar direncinin aşılması gerekiyor. Bu direnç seviyesinin aşılması BTC‘nin tekrardan 37.500 dolara ulaşmasını sağlayabilir.

Altcoinlerin değer kazanabilmesi için ise Bitcoin dominance tablosunda gevşemelerin yaşanması gerekiyor. Halen son zamanların tepe seviyelerinde bulunan dominance tablosu, altcoinler üzerinde büyük bir baskı oluşturmakta.

Lider altcoin olan Ethereum‘un dahi toparlanamadığı görülüyor. Altcoinlerdeki fitili ateşleyebilecek olan ETH, en azından 2 bin dolar seviyelerine tekrardan ulaşmalı.

Okurlarımız 31.500 dolar seviyelerinin geçilmesiyle stoplu bir şekilde alım yapabilecekleri gibi 28.600 dolar desteğinin kırılması halinde yatırım yaptıkları ürünlerde stop olabilirler.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

Yorumları Göster

  • Bitti artık.Bitcoin bile inanmıyor yükseleceğine.Artık dolandırılan dolandırıldı.Kimi 5000 kimi 100000.Yazık oldu.Bu parasızlıkta bu kadar kayıp.Artık kabul edin hepimiz dolandırıldık.Umut yok.

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51