Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de (BTC) Kötü Günler Sona Ermiş Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2022 yılının ilk çeyreğinde devasa oranda bir düşüş yaşadı. ATH seviyesi olan 69 bin dolardan çöküşe başlayan BTC, geçtiğimiz süreçte 17.700 dolara kadar gerilediği görüldü.

Her ne kadar Bitcoin 2022 yılı içerisinde bu denli sert düşüşler yaşamış olsa da, kripto para fonlarına olan ilgi son 5 haftadır artmaya devam ediyor. Temmuz ayı itibariyle yükselişlere başladığı görülen BTC, kurumsal yatırımcıların da bu sektöre odaklanmasını sağladı.

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan CoinShares’in aktardıklarına göre, Temmuz ayında kripto para fonlarına toplamda 474 milyon dolarlık bir giriş gerçekleşti. Bu aktarılan fonların ise büyük çoğunluğunun yine Bitcoin‘e olduğu görülüyor.

CoinShares’in aktardığı haftalık kripto para fon verileri

Short Bitcoin Fonuna İlgi Azalıyor!

Bitcoin‘e geçtiğimiz hafta toplam 85 milyon doları giriş gerçekleşirken, short BTC ETF’sinden ise uzun bir sürenin ardından 2.6 milyon dolarlık bir çıkış gerçekleşti.

Bitcoin‘in yükselişlere başlamasıyla birlikte long yönlü fonlara odaklanmaya başlayan kurumsal yatırımcılar, lider kripto para biriminin yükselişlerine destek olmaya devam ediyor.

Kripto para fonlarına olan girişlerin çoğunluğunun ise Kuzey Amerika ve Kanada’dan geldiği görülüyor. Ufak çaptaki çıkışlar ise Brezilya ve İsveç’te gerçekleşti.

İlerleyen süreçte kripto para fonlarına olan girişlerin artmasıyla birlikte yükselişlerine devam edebilecek olan Bitcoin, sektörün tekrardan toparlanmasını sağlayabilir gibi gözüküyor.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Dev Kripto Balinaları Bitcoin’in Düştüğü Gün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe keskin geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

13.02.2024 - 20:16

Bitcoin’de (BTC) Düşüşler Nereye Kadar Devam Edecek? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle geçtiğimiz günlerin aksine kripto varlıkların kademe kademe düşüş yaşadığı görülüyor. Lider kripto para…

13.02.2024 - 19:23

Ripple (XRP) Bu Kripto Platformunu Satın Aldı! İşte Ayrıntılar..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), New York…

13.02.2024 - 18:09

FTX, Ethereum (ETH) ve Bu Altcoin’de Satış Yapıyor!

Batık kripto para borsası FTX, geçtiğimiz dönemde mahkemeden portföyündeki kripto varlıkları tasfiye etme izni almıştı.…

13.02.2024 - 16:59

SON DAKİKA: ABD Enflasyon Verileri Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), son dakikalarda finans piyasalarının gündeminde…

13.02.2024 - 16:30

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

13.02.2024 - 15:19