Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de (BTC) En Son Bu Olduğunda, Tarihi Çöküş Yaşandı!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 30 Aralık tarihinden bu yana yükseliş yaşıyor. Tekrardan 18 bin dolar seviyesini aşmayı başaran BTC, altcoin‘lerin yukarı yönlü hareketler sergilemesini sağlarken yatırımcıların üzerinde de FOMO oluşturdu.

Bitcoin’deki bu yükselişler uzun bir akümülasyon aşamasının ardından yaşamasından ötürü çok değerli olsa da, Göreceli Güç Endeksi (RSI) indikatöründe 1 yılın ardından bir ilk yaşandı.

1 yıldan uzun bir sürenin ardından Bitcoin günlük grafiğindeki RSI üzerinde aşırı alım bölgesine girerek yatırımcıların dikkatini üzerine çekti. RSI’ın ortalama yüzde 10’luk bir yükselişte aşırı alım bölgesine girmesi, bearish bir metrik olarak karşımıza çıkıyor.

Lider kripto para biriminin en son 20 Ekim 2021 tarihinde günlük grafikteki RSI üzerindeki aşırı alım bölgesine ulaştığı görülebiliyor. 66.700 dolar seviyelerinde aşırı alıma giren BTC, o günden sonraki aylarda devasa çöküşler yaşadı.

Her ne kadar RSI indikatörü aşırı alım bölgesine girdiği için BTC benzer yüzde 75’lik bir çöküş yaşamayacak olsa da, ilerleyen süreçte yeni düzeltmeler kapıda olabilir.

Önümüzdeki günlerde Bitcoin’in 20 bin dolar seviyelerini de denemesi bekleniyor. Bu direnç testinin ardından sonra ise BTC’de bir düzeltme yaşanabilir.

Okurlarımızın ilerleyen süreçte yaşanabilecek olası sert hareketlere karşı kripto yatırımlarına stop koymaları önerilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22