Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de (BTC) Düşen Trend Kırıldı! Yükselişler Hızlanacak mı?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 21 Ocak tarihinden bu yana zirve seviyelerde akümüle olmaya devam ediyor. Her ne kadar birçok yatırımcı BTC’de bir düzeltme beklese de, Bitcoin’de yükselişler devam edecek gibi gözükmekte.

25 Ocak akşamı Tesla‘nın kazanç raporları öncesinde Bitcoin’in 21 Ocak tarihinden süre gelen minor düşen trendini volatil bir şekilde kırıldığı görüldü. Trend kırılımı sonrasında ise BTC 23.800 dolar seviyelerine kadar yükseldi.

Her ne kadar bu yükselişlerin ardından BTC satış baskısı ile karşı karşıya kalıp tekrardan düşüşe geçmiş olsa da, düşen trend seviyesinde tutunmayı başarmış durumda.

Bu yaşanan düşüşler şuan itibariyle bir retest gibi gözükmekte. Düşen trendinden destek almayı başaran BTC, son dakikalarda tekrardan hareketlenmiş durumda.

Önümüzdeki saatlerde olumsuz haberlerin gelmemesi halinde BTC’nin tekrardan 23.800 dolar ara direnç noktasına ulaşacağı tahmin edilmekte. Bu direncin kırılması ise Bitcoin’in 25 bin dolara kadar yükselmesini sağlayacaktır.

Şuan itibariyle genel fonlama oranlarına baktığımızda, her geçen dakika daha çok short pozisyonun açıldığı görülüyor. Bu pozisyonları likit etmek için yükselmesi beklenen BTC, altcoin‘lerin de canlanmasını sağlayabilir.

Kısa vadede her ne kadar Bitcoin’in 25 bin doları aşması beklenmese de, bu direncin kırılması 30 bin dolara kadar bir yükseliş getirebilir. Önümüzdeki saatlerde BTC’nin satıcı baskısı ile karşı karşıya kalması halinde ise okurlarımızın 22.300 dolar major destek noktasını takip etmesi gerekiyor.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11