Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de (BTC) Bugünden Sonra Ne Olacak? İşte Kritik Veriler!

Kripto paralar, ABD borsalarının yükselişleriyle birlikte yaralarını sarmaya başladı. 17.700 dolar dip seviyesinden 23.700 dolara kadar yükseliş yaşayan BTC, son saatlerde tekrardan değer kaybetmeye başladı.

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan CryptoQuant’ın aktardıklarına göre, Bitcoin‘in yükselişleri esnasında yatırımcılar long pozisyon açmaya devam ediyor.

Her ne kadar bu long pozisyonlar şimdilik tasfiye ile düşüş getirebilecek bir seviyede olmasa da, ilerleyen saatlerde bu metriği artışı BTC‘nin değer kaybetmesine sebebiyet verebilir.

En büyük Bitcoin yatırımcıları olarak görülen madenciler ise geçtiğimiz günlerde devasa BTC satışları gerçekleştirmişti. Bu yaşanan satışlar ise lider kripto para biriminin yükselişlerini durdurmaya yetmedi.

İlerleyen günlerde ise madencilerin satışlara devam etmesi, Bitcoin‘in değer kaybetmesine neden olabilir gibi gözükmekte.

Borsalarda bulunan Bitcoin miktarına bakıldığı takdirde ise uzun bir süredir düşen trendin içerisinde olduğu görülüyor. Balinalar 2020 yılından bu yana borsalardan BTC‘lerini soğuk cüzdanlara aktarıyor.

Bu aktarımlar ise kurumsal yatırımcıların ve balinaların uzun vadede Bitcoin‘in yükseliş yaşayacağına inandığını kanıtlamakta.

Son gelen yükselişlerin ardından bu metriğin ufak çapta yükseliş yaşadığı görülse de, ilerleyen günlerde tekrardan düşüş yaşaması beklenmekte.

Son saatlerde Bitcoin‘in 23.700 dolardan düşüş yaşadığı dikkat çekiyor. Halen kritik destek seviyesi olan 23 bin doların üzerinde bulunan BTC, bu seviyeyi kaybetmediği sürece yükselişine devam edebilir.

Bitcoin‘in yükselişlerinden ötürü ise şimdilik altcoinlerin baskılandığı görülüyor. BTC‘nin tekrardan yatay bir trende girmesi, altcoinlerin değerine değer katmasını sağlayabilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listelemeye Hazırlanıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda…

31.01.2024 - 01:09

İşte Bugünün En Çok Artan ve Düşen Altcoin’lerinin Listesi!

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

31.01.2024 - 00:37

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12