Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de (BTC) Ayıların Keyfi Yerinde!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), her ne kadar son günlerde ABD dolar endeksinin (DXY) düşüşleri sayesinde yukarı yönlü hamleler gerçekleştirmeye başlamış olsa da, halen yatırımcıların beklediği volatil yükseliş trendini başlatamadı.

20 bin dolar seviyesinde akümüle olmaya devam eden BTC, ayıların satıcı baskısından ötürü 20.400 dolar direncini aşamamış durumda.

Ayılar Bitcoin’de uzun bir süredir kazanç elde etmeye devam ediyor. 69 bin dolar seviyelerinden bu yana BTC satışı yapan ayılar, son günlerde güç kaybetmeye başlasa da, halen kritik dirençlerin aşılmasını engelliyor.

CoinGlass’ın paylaştığı likidasyon verileri.

Boğalar, Ayıları Likit Etmeyi Başaramadı!

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan CoinGlass’ın aktardıklarına göre, son 24 saat içerisinde kripto para sektöründe toplamda sadece 50 milyon dolarlık bir likidasyon operasyonu gerçekleşti.

Balinaların BTC üzerinde uzun vadeli devasa short pozisyon açtıklarını da göz önüne koyarsak, son gelen yükselişler ayıların sektörden silinmesini sağlamamakta.

Bitcoin’in ilerleyen günlerde yeni bir çöküş yaşaması için öncelikle bu devasa short pozisyonları likit etmesi gerekiyor.

Böyle bir likidasyon operasyonunun başlaması halinde ise 30 bin dolar seviyelerine kadar yükselebilecek olan BTC, ayıların sektörden uzaklaşmasını sağlayabilir.

Zor bir süreçten geçen Bitcoin ve altcoin‘ler, ilerleyen günlerde ayıların oluşturduğu devasa satıcı baskısını kırıp yükselişi başlatabilecek mi? merak konusu..

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28

Popüler Kripto Tüccarı Saldırıya Uğradı, Milyonlarca Dolarlık Altcoin Çalındı!

Kripto para sektörünün en korkutucu isimleri olan bilgisayar korsanları, yatırımcıların varlıklarını hedef almaya devam ediyor.…

16.02.2024 - 11:09