Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de Boğa Tuzakları, Yatırımcıları Ters Pozisyonda Bırakıyor!

Bitcoin yatırımcıları son günlerde zor bir süreçten geçiyor. Birçok yatırımcıyı terste bırakan BTC, kritik seviyelerde yer almakta.

Dün güzel bir şekilde değer kazandığını gördüğümüz lider kripto para birimi, bugün itibariyle ise yatırımcıların yoğun bir şekilde zarara uğramasına neden oldu.

Son 1 – 2 haftalık süreçte tam yükselişe başlayacağı dönemlerde düşüşe geçen BTC, altcoin yatırımcılarının da büyük zararlar etmesine sebebiyet vermiş durumda.

Piyasa yapıcılar yatırımcıların yükselişlere inanmasının ardından long pozisyon açtıkları gibi sert bir şekilde düşüş yaşatıyorlar. Yaşanan bu düşüşler ise birçok kripto severin likit olmasına ve sektörden uzaklaşmasını sağlamakta.

Bitcoin için son zamanların en kritik seviyesi olarak görülen 30.600 dün itibariyle yukarı yönlü kırılsa da, bu seviyede yine bir ters hareket gerçekleşti ve lider kripto para birimi tekrardan 29.500 dolar seviyelerine geriledi.

İlerleyen süreçte ise son 1 – 2 haftada 2 kez yaşanan boğa tuzaklarının ardından bir tanede ayı tuzağının yaşanması çok olası gözükmekte.

Bir süredir 28.550 dolar desteğinin üzerinde bulunan Bitcoin, bir ayı tuzağı gerçekleştirmek için bu destek altı kapanışlar yapabilir.

Bu kapanışlar sonrası long pozisyon açan yatırımcılar stop olurken yeni short pozisyonların açılması piyasa yapıcıların tekrardan Bitcoin fiyatını beklentilerin tersini gerçekleştirerek yukarı yönlü hareket ettirebilir gibi duruyor.

Her zaman kripto para yatırımcılarını terste bırakmayı amaçlayan piyasa yapıcılar, ilerleyen süreçte sektörün hangi yöne evrilmesini sağlayacak? merak konusu..

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

Yorumları Göster

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51