Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de Balinalar Harekete Geçti! On-Chain Verilerde Son Durum Ne?

Lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) son günlerde 19.500 – 20.500 dolar aralığına sıkıştığı ve akümüle olduğu görülüyor. Zor bir süreçten geçen BTC, halen yukarı yada aşağı yönlü hacimli bir kırılım yapamamış durumda.

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan CryptoQuant’ın aktardıklarına göre, ayılar Bitcoin yukarı yönlü bir kırılım gerçekleştirmemesi için borsalara BTC aktarmaya devam ediyor.

Bitcoin üzerindeki satıcı baskısını artırmayı amaçlayan ayılar, ilerleyen saatlerde 19.500 dolar desteğini kırmak için harekete geçebilir gibi gözüküyor.

Bitcoin’de (BTC) Balinalar Operasyonu Başlatıyor mu?

Son saatlere baktığımız takdirde, türev borsalara giren ABD dolarına endeksli stablecoin miktarının net bir şekilde artışa geçtiği görülüyor.

Bu stablecoinler ile long veya short yönlü pozisyonlar açacağı tahmin edilen balinalar, ilerleyen saatlerde BTC’nin volatil hareketler sergilemesini sağlayabilir.

Her ne kadar türev borsalar üzerindeki stablecoin miktarı artıyor olsa da, halen Bitcoin’in fon oranlarında long veya short yönlü bir baskının oluşmadığı gözlenmekte.

Şimdilik bu stablecoin rezervini borsalar üzerinde beklettiği görülen devasa yatırımcılar, 8 Ağustos günü Amerikan Merkez Bankası (FED) başkanı Jerome Powell’ın faiz ve enflasyon açıklamaları öncesinde harekete geçebilirler.

Kısa vadede Bitcoin’in (BTC) 19.500 dolar desteğini kaybetmesinin ardından 18.800 dolara kadar düşüş yaşaması beklenirken, 20.500 doların kırılması ise 22 bin dolar direncine bir yükseliş hareketi başlatabilir gibi duruyor.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28

Popüler Kripto Tüccarı Saldırıya Uğradı, Milyonlarca Dolarlık Altcoin Çalındı!

Kripto para sektörünün en korkutucu isimleri olan bilgisayar korsanları, yatırımcıların varlıklarını hedef almaya devam ediyor.…

16.02.2024 - 11:09