Bitcoin (BTC)

Bitcoin Yatırımcıları Dikkat: Kriz Kahini M. Burry’den Satış Sinyali!

Kripto para sektöründe 2023 yılı fazlasıyla iyi başladı. ABD borsaları ve altın her ne kadar Bitcoin kadar değer kazanamamış olsa da, onlarında 2023 yılı itibariyle tekrardan yükselişe geçtiği net bir şekilde görülmekte.

Son günlerde ise lider kripto para birimi Bitcoin’in satıcı baskısı ile karşı karşıya olduğu görülüyor. Her ne kadar BTC çok sert bir düşüş yaşamamış olsa da, yine de satış baskısı yatırımcıları ürkütüyor.

2008 yılına ABD’de büyük bir ekonomik kriz patlak verdi. Ev kredilerinde yaşanan çöküş ile ortaya çıkan mortgage krizi, birçok finans yatırımcının iflas etmesine sebebiyet verdi.

O dönemlerin parlayan yıldızı olan Michael Burry ise şuan itibari kriz kahini olarak adlandırılıyor. 2008 yılındaki kriz öncesi açtığı short pozisyonlar ile devasa bir servet inşa eden Burry, dün gece bir tweet paylaştı.

Son paylaşılan tweet’in sadece 1 kelimeye yer veren Burry, yatırımcılara “sat” diyor. İlerleyen günlerde geleneksel finans piyasalarında yeni düşüşler bekleyen Burry, ayı döngüsünün halen sona ermediğini ima etmekte.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) bugünkü hareketlerine baktığımızda ise satış baskısının yine hakim olduğu gözlenmekte. Amerikan Merkez Bankası (FED) başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarına göre hareket edecek olan BTC, 23.300 dolar direncini aşamaması halinde çöküş yaşayabilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Ünlü Bitcoin Analisti, Gözünü Bu Altcoin’e Çevirdi! Sert Yükseliş mi Geliyor?

Önemli kripto para analistlerinden bir tanesi olan Ali Martinez, paylaştığı başarılı tahminler ile kripto gündeminde…

08.02.2024 - 19:20

SON DAKİKA: Binance Web3 Cüzdanı, Artık Ethereum Tabanlı ERC-404 Altcoin’lerini Destekleyecek!

Son günlerde kripto para sektöründe ERC-404 token standardı ile inşa edilen altcoin'ler volatil yükselişler gerçekleştiriyor.…

08.02.2024 - 18:07

Bitcoin Son Dakikalarda 45 Bin Doları Aştı! BTC’de Yeni Hedef Kaç Dolar?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin hakimiyet kurduğu görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)…

08.02.2024 - 17:17

Balinaların Gözde Kripto Borsasından, Ripple (XRP), SOL ve Bu Altcoin’e Güzel Haber!

Daha çok büyük yatırımcıların ve balinaların tercih ettiği bir kripto para borsası olan Deribit, kısa…

08.02.2024 - 16:20

Terra Kurucusu Do Kwon, ABD’ye İade Edilmeyecek! İşte LUNA ve LUNC’un Tepkisi..

Birkaç sene önceye kadar kripto para sektörünün en büyük projelerinden Terra Luna'nın kurucusu olan Do…

08.02.2024 - 15:11

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’deki Ağ Yükseltmesini Destekleyeceğini Açıkladı!

Dev kripto para borsası Binance, bu sabah itibariyle MultiversX (EGLD) isimli altcoin'deki ağ yükseltmesini destekleyeceğini…

08.02.2024 - 13:58