Bitcoin (BTC)

Bitcoin Yatırımcıları Dikkat: FED Yetkilisi Açıklamalarda Bulundu!

Kripto para sektöründeki olumlu hava bir anda tersine dönmüş durumda. Kademe kademe değer kaybeden lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), yatırımcıların tekrardan panik olmasına sebebiyet verdi.

Her ne kadar şimdilik Bitcoin’de yaşanan düşüşler devasa seviyelerde olmasa da, Bitcoin dominans tablosunun zirve noktada yer alması altcoin‘lerin sert düşüşler yaşamasına neden oluyor.

Bugün itibariyle ise St Louis Fed Başkanı James Bullard ABD ekonomisi, faiz ve enflasyon artışları hakkında konuştu. Bullard’ın şu sözleri kripto yatırımcılarının dikkatini çekti:

“Enflasyon muhtemelen 2023’te gerileyecek, ancak bu düşüş trendi finansal piyasalarının beklediği kadar hızlı olmayacak.”

FED yetkilisi her ne kadar enflasyonun düşmeye devam edeceğini söylüyor olsa da, finans piyasalarının bu düşüşleri önceden fiyatladığını ima etmekte.

Son dönemlerde ABD borsaları ve kripto varlıklar enflasyon oranlarının olası sert düşüşleri fiyatlamakta. Şuan itibariyle son durum fazlasıyla olumlu olsa da, manşet enflasyon için beklenti yüzde 6.5 seviyesinde takıldı.

Enflasyon beklentilerinin düşmemeye başlaması, FED yetkililerini tedirgin ediyor olabilir. 1 Şubat tarihinde faiz artış kararı açıklayacak olan yetkililer, şuan itibariyle 25-50 baz puanlık faiz artışını tartışıyor.

Piyasa beklentilerinin (25 baz puanlık faiz artışı) doğrultusunda bir kararın açıklanması halinde Bitcoin’de yükselişler yaşanabilecek olsa da, 50 baz puanlık bir faiz artışı ciddi düşüşler getirebilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14