Altcoin

Bitcoin ve Kripto Para Farkındalığı En Yüksek Olan Ülke Belli Oldu!

Kripto para sektörünün tanınırlığı artarken ülkeler arasındaki rekabet de kesinlikle önemli bir boyuta geldi. Çin’in kripto para birimlerini tamamen yasaklamasına karşı dünyanın neredeyse geri kalanı kripto paraları kabul için önemli adımlar atmakta.

Şu an ekonomik açıdan kripto para sektörünün lideri ABD olsa da başka açılardan diğer ülkelerin ön plana geçtiği görülüyor. Aktarılan bir araştırma sonucuna göre ise dünyada kripto para farkındalığı en yüksek olan ülke Ukrayna oldu.

BrokerChooser tarafından yapılan araştırmada, ülkedeki vatandaşlara kıyasla kripto para yatırımı yapanların sayısı dikkate alındı. Bu da aslında küresel kabul konusunda hangi ülkenin hangi sırada olduğunun anlaşılmasını sağladı. Google aramaları ve sosyal medya sonuçları dikkate alınırken ilginç bir sonuç elde edildi.

Aktarılan bilgilere göre Ukrayna, kripto para farkındalığı konusunda birinci sırada yer alıyor. Yüksek fakirlik ve yoksulluk oranı ile boğuşan Ukrayna’dan sonra ise en büyük yüzölçümü ile Rusya geliyor. Rusya’nın devamında ise kripto para kabulünde üçüncü sırada ABD’nin yer aldığı görülmekte.

Dördüncü sırada ise birçok kişinin beklemediği bir ülke yer alıyor. Kenya, kripto para farkındalığı konusunda dördüncü sırada yer almakta. Kripto para konusunda en çok gelişen bölgenin ise Kuzey Amerika olduğu aktarılmakta ve bunu Batı Avrupa ile Doğu Asya takip ediyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Dolandırıcısı Do Kwon, ABD’ye İade Edilecek! İşte Ayrıntılar..

Terraform Labs kurucu ortağı Do Kwon, yaptığı dolandırıcılıklar neticesinde Terra Luna ve TerraUSD projelerinin batmasına…

21.02.2024 - 21:53

Balinalar Bitcoin’de (BTC) Alım mı Yoksa Satım mı Yapıyor? İşte Son Veriler..

Kripto para sektöründe bugün itibariyle volatil hareketlerin meydana geldiği görülüyor. Satış baskısı ile karşı karşıya…

21.02.2024 - 21:08

SICAK GELİŞME: Bitcoin Borsası Coinbase, Bu 2 Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, kısa bir…

21.02.2024 - 20:19

Ripple CEO’su Garlinghouse, XRP Spot ETF Onay İhtimalini Yorumladı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz süreçte spot Bitcoin ETF'lerini onaylamıştı. ETF onayı…

21.02.2024 - 19:47

Vadelide Ethereum ve LINK’ten Yüklü Kar Eden Balina, Yeniden ETH Topluyor!

Gerçekleştirdikleri alım satımlar ile kripto piyasasının gündeminde yer alan balinalar, yüklü hamleler yapmaya devam ediyor.…

21.02.2024 - 18:45

Ak Parti Yetkilisi, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Hakkında Konuştu!

Ülkemizde kripto varlık yasası hakkındaki çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında birçok konu gündeme geldi.…

21.02.2024 - 17:43