Bitcoin (BTC)

Bitcoin ve Borsalar Üzerinde Resesyon Korkusu Artıyor!

Küresel piyasaların 2022 yılı itibariyle büyük bir çöküş ile karşı karşıya kaldığı görüldü. Enflasyon artışları sonrasında Amerikan Merkez Bankasının (FED) şahin faiz hamleleri gerçekleştirmesi, yatırımcıların piyasalardan uzaklaşmasına neden oldu.

Borsaların, kripto para birimlerinin ve altının bu süreçte ciddi miktarda düşüş yaşaması, finans piyasaları üzerindeki baskıyı her geçen gün artırmakta.

Bazı ekonomistler ve yatırım bankaları, ABD’nin şahin faiz artışlarına devam etmesi halinde resesyon tehlikesinin tırmanışa devam edeceğini vurguluyor. Ekonomistlerin yanı sıra bireysel yatırımcılarda resesyondan korkmaya başladı.

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan Cinch Home Services’in Google verileri üzerinde yaptığı araştırmalar, 2022 yılı içerisinde resesyon ve ekonomik durgunluk aramalarının yüzde 350 oranında artış gösterdiğini kanıtladı.

ABD’nin enflasyon oranlarını düşürmek için şahin faiz artışlarına devam etmesi, artık piyasaları fazlasıyla zorlaşmaya başlamış durumda. FED’in karşısındaki resesyon tehlikesi, ilerleyen aylarda faiz artışlarını baskılayabilir.

Şuan itibariyle her ne kadar ABD hükümeti istihdam verilerine güveniyor gibi gözükse de, işsizliğin artmaya başlamasıyla birlikte çok daha güvercin söylemlerin ortaya çıkacağı tahmin edilmekte.

Bitcoin ve borsalar üzerindeki çöküş korkusu artarken, artık bu çöküş ihtimallerinin gün geçtikçe azalmaya başladığı gözlenmekte.

Amerikan Merkez Bankası (FED), önümüzdeki aylarda büyük ekonomik krizi tetiklemek istemiyorsa, şahin faiz artışlarına ara vermeli ve piyasaların nefes almasını sağlamalı.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35