Bitcoin (BTC)

Bitcoin ve Altcoin’lerde Artık Herkes Uzun Vade Yatırımcısı!

Kripto piyasası tarihinin en büyük çöküşlerinden bir tanesini yaşıyor. 2021 yılının Kasım ayından bu yana ayı sezonunda olan BTC, yatırımcıların toparlanmasına dahi fırsat vermemiş durumda.

Birçok yatırımcı artık yaşanan bu düşüşler sonucu satın aldığı kripto paralarda hapis olarak kaldığı gözlenmekte. Düşüş geleceğini tahmin etse dahi satış yapamayan altcoin yatırımcıları, zor bir süreçten geçiyor.

CryptoQuant’ın aktardığı verilere göre uzun vadeli yatırımcıların karlılık oranı COVID-19 çöküşünde dahi bu kadar dip seviyelere gerilememişti.

Düzeltme yapmadan düşüş yaşayan Bitcoin, altcoin yatırımcılarının devasa oranda zarara uğramasına neden oldu.

24 bin dolar desteğinde tutunmaya çalıştığını gördüğümüz BTC, bu seviyeyi de kaybetmesi halinde 20 bin dolar seviyelerine kadar düşüş yaşaması çok olarak görülüyor.

Bitcoin ve Altcoin Yatırımcıları İçin Hiç Umut Yok mu?

Yaşanan düşüşler sonucu kripto piyasasından ayrılan yatırımcılar, BTC‘nin bu seviyelerden 10 bin dolar desteğine kadar düşüş yaşayacağına inanmakta.

Her ne kadar ilerleyen süreçte lider kripto para birimi tekrardan 10 bin dolar noktasına düşüş yaşayabilecek olsa da, yukarı yönlü bir tepki vermesi gerekiyor.

Haftalardır hiçbir şekilde yükseliş yaşamadan değer kaybeden BTC, yatırımcıların yükselişlerde satış yaparak ortalama düşürmesine dahi izin vermediği görülüyor.

Bu çarşamba günü FED’in açıklayacağı faiz kararı sonrası çok daha büyük çöküşler yaşanabilir gibi gözükmekte. Her ne kadar FED’in kararı piyasayı olumsuz etkilemesi beklense de, bir ters köşe sonrası kripto piyasasının yükseliş yaşadığını da görebiliriz.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05

Polygon’un Alt Şirketi, MATIC Satışı Yapıyor! Nasıl Olur?

Kripto para sektöründeki alım satım hamleleri yatırımcıların dikkatini çekmekte. Dönem dönem bazı kripto projelerinin kendi…

17.02.2024 - 14:57

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34