Bitcoin (BTC)

Bitcoin ve Altcoin’ler, Bu Hafta Neden Düşüş Yaşadı?

Bu hafta itibariyle kripto para sektöründe satıcıların hakim olduğu görüldü. Tekrardan düşüşe geçen lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) birçok yatırımcının yükseliş umutlarını baltalamış olsa da, son günlerde 22.300 dolar seviyesinde tutunuyor.

Son günlere baktığımızda, ABD borsaların veya geleneksel finans piyasasında herhangi bir düşüşün meydana gelmediği görülüyor. Bitcoin ve altcoin, bu hafta diğer yatırım araçlarından ayrışarak düşüş yaşadı.

Bu düşüşlerin en büyük nedenin ise Binance CEO’su CZ’nin vurulduğuna dair çıkan sahte haberler olduğu gözlenmekte. Çin merkezli bu haberler, kripto para sektöründe sert düşüşler getirdi.

Binance CEO’su CZ’nin FBI tarafından vurulduğuna dair ortaya çıkan sahte haberlerin haricinde, kripto para dostu bir banka olan Silvergate‘in iflası da sektörü kötü etkiledi.

Her ne kadar Silvergate’in iflası FTX kadar büyük olmasa da, yine de kripto varlıkların düşüş yaşamasına sebebiyet verdi. Tekrardan satıcı baskısı ile karşı karşıya kalan lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), yeni bir yükseliş trendi başlatabilmesi için öncelikle 23 bin doları aşması gerekiyor.

Bu gece itibariyle TSİ 03.00’da Bitcoin’de haftalık kapanış gerçekleştirilecek. BTC’nin haftalık kapanış öncesinde tekrardan yükselişe geçmesi, önümüzdeki hafta toparlanmasını sağlayabilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle ABD enflasyon verilerinin beklentilerin…

14.02.2024 - 00:52

CryptoQuant: Kurumsal Yatırımcılar Akın Akın Bitcoin (BTC) Topluyor!

Son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) volatil artışlar yaşıyor. Her ne kadar BTC…

13.02.2024 - 23:42

Bitcoin Ayısı Capo, Portföyünde Bu 4 Altcoin’i Tutuyor!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, bugün itibariyle yaşanan sert…

13.02.2024 - 22:33

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’leri Hedef Aldı!

Rusya Merkez Bankası, bugün itibariyle 2023 yılında finansal piyasada kripto para birimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılık…

13.02.2024 - 21:36

Dev Kripto Balinaları Bitcoin’in Düştüğü Gün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe keskin geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

13.02.2024 - 20:16

Bitcoin’de (BTC) Düşüşler Nereye Kadar Devam Edecek? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle geçtiğimiz günlerin aksine kripto varlıkların kademe kademe düşüş yaşadığı görülüyor. Lider kripto para…

13.02.2024 - 19:23