Bitcoin (BTC)

Bitcoin ve Altcoin Yalanı: Satmadıkça Zararda Değiliz!

Kripto para yatırımcıları son 1.5 yıllık süreçte çok zor günler geçirdi. Lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) son 1.5 yıl özelinde yaşadığı devasa düşüşler, altcoin‘lerin de resmen çökmesine sebebiyet verdi.

Şuan itibariyle kripto para yatırımcıları genellikle kendisini kandırmak için “satmadıkça zararda değiliz” gibi bir ifade kullanıyor. Aslında birçok altcoin yatırımcısı son ayı sezonundan ötürü sektörden ayrıldı.

Bitcoin her ne kadar 2023 özelinde yüzde 100’lük bir yükseliş yaşasa da, altcoin’ler beklenen yükselişleri yaşayamadı. BTC dominans tablosunun düşmemekte ısrarcı olması, altcoin’leri etkiliyor.

Her Altcoin ATH Seviyesine Yeniden Ulaşır mı?

Geçtiğimiz boğa döngüsünün yıldızları metaverse altcoin’leriydi. CEEK, BLOK, ATLAS, RACA ve DOME gibi ürünler şuan itibariyle zirve seviyesinden çok uzakta.

Bu çöküşü metaverse altcoin’lerine indirgememek lazım. Tüm altcoin’ler benzer bir çöküş yaşasa da, yukarıdaki grafikteki ürünler bir dönem kripto piyasasını kasıp kavuruyordu.

Bazı yatırımcılar “satmadıkça zararda değiliz” mantığını kullanarak her ürünün bir sonraki boğada tekrardan zirvesini göreceğini umut ediyor. Tarihsel döngüye baktığımızda bu durumun yanlış olduğu gözlenmekte.

Son tabloda görüldüğü gibi XRP, NEO, EOS veya DASH gibi bir dönemi kasıp kavuran ürünler, bir sonraki boğa döngüsünde eski zirve seviyelerine ulaşamadı.

Portföyünde hep ürün tutmanın yanı sıra, okurlarımızın kripto piyasasında açgözlülüğün zirveye ulaştığı dönemlerde piyasadan uzaklaşıp, korkunun arttığı günlerde yeni satın alımlar yapması, çok daha başarılı bir süreç yürütmelerini sağlayabilir

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

Yorumları Göster

  • Secimde oyum kesinlikle KEMAL KILIÇDAROĞLUNA
    BIZI 3 YILDAN BERI BU KRIPTO BORSALARI SOYUYOR AMA BIR KISI DE CIKIP BIZ SIZIN HAKKINIZI SAVUNACAĞIZ DEMEDI BUNLARDAN ŞÜPHELENİYORUM BUNLAR BU KRİPTO BORSALARIYLA BIR OLUP BIZIM PARALARINIZI YEDILER MECLISTE GUNDEME GELİYORMUŞ GİBİ YAPTILAR 2 KEZ AMA BORSALARDAN RÜŞVETLERINI ALINCA HEMEN GERI VITES YAPTILAR BUNLARIN KÖKÜNÜ KURUTACAK İNŞALLAH KEMAL KILIÇDAROĞLU

En Son Yazılar

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56

Bir Balina Bitcoin Borç Aldı, Bu BTC’leri Ethereum (ETH) ile Takas Etti! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

15.02.2024 - 23:57

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Marjinden Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün itibariyle son dönemlerin tartışmalı…

15.02.2024 - 23:22

Kripto Balinaları Bugün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımları..

Kripto para sektöründe yükseliş dönemlerinde en çok kazancı sağlayanlar çoğu zaman kripto balinaları oluyor. Yaptıkları…

15.02.2024 - 22:33

SICAK GELİŞME: FED Yöneticisi Bitcoin (BTC) ETF’leri Hakkında Konuşuyor!

Kripto para yatırımcıları uzun bir süre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin…

15.02.2024 - 21:46

Popüler Analist: Bitcoin’de (BTC) Düşüş, Bu Altcoin’de Ralli Bekliyor!

Popüler bir kripto para analisti olan Ali Martinez, yaptığı tahminlerle kripto piyasasının gündeminde kalmaya devam…

15.02.2024 - 21:07