Bitcoin (BTC)

Bitcoin ve Altcoin Araştırması Tamamlandı! Türkiye Kaçıncı Sırada?

Dünyada kripto para sektörü her geçen gün benimsenme oranını artırmaya devam ediyor. Her ne kadar hükümetler şimdilik kripto varlıkların yanı sıra daha çok blockchain teknolojisine odaklanıyor olsa da, Bitcoin‘in blockchain teknolojisinin değişilmez gücü olduğunu unutmamak gerek.

Son yapılan araştırmalara göre, Türkiye‘de 16-64 yaş aralığında internet kullanan vatandaşların tamı tamına yüzde 25.8’i kripto para sahibi.

Ülkemizin bu araştırmada ilk sırada yer alması, Türkiye’de dijital varlık sektörünün ne kadar önemli bir noktaya ulaştığını kanıtlıyor.

Her ne kadar son yıllarda yaşanan sert enflasyon artışları bu oranların artış göstermesinde önemli bir rol oynamış olsa da, ülkemizde 2020 öncesinde de dijital varlıklara olan talebin birçok ülkeye göre daha yüksek olduğu görülebilmekte.

Türkiye’nin ardından sonra ise sırasıyla Arjantin, Filipinler ve Güney Afrika geliyor. Taylan, Endonezya, Brezilya ve Nijerya’nın da bu araştırmada ilk sıralarda yer alması dikkat çekmekte.

Daha çok gelişmekte olan ülkelerin kripto varlıklara yönelmesinin asıl sebebinin ülkelerdeki enflasyon artışları olduğu tahmin edilmekte.

Listenin son sıralarında ise kripto para sektörüne karşı birçok yasak getiren Çin’in bulunduğu gözlenmekte. Her ne kadar Rusya’da son sıralarda yer alsa da, son Ukrayna çatışması, Rus hükümetinin ve vatandaşların kripto varlıkların ne kadar önemli olduğunu idrak etmesini sağladı.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

Yorumları Göster

  • o zaman yöneticiler olayı iyi analiz yapıp borsadaki manipülasyonu önlemesi gerekir paranın dışarı gitmemesi için

  • hep kalkınmakta olan ülkeler.türkiye de borsa halka taammen inemedi.borsaya girenler sürekli batırıldı.küçük yatırımcı ne zaman borsaya girse illalah etti.1998 de borsaya girdim.iliklerime kadar sömürdü.milet kripto çıkınca aman allah atladık ama bu sefer borsa küçükleri boşalttı kriptoya uçtu gitti.kriptoda aşağı uçtu.çünkü dolandırıcı ve saadet zinciri....fan tokenlara bir bakın.kumarın allahı burada .şimdi ülkemizi dışarıya para aktaran konumuna getirdi...dolandırıcılık ,hep burada..

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51