Haberler

Bitcoin Madencilik Şirketine, ABD’li Senatörden Mektup!

ABD’li senatör Elizabeth Warren, Bitcoin madencilik şirketi Greenidge Genaretion CEO’suna, cevabını sabırsızlıkla beklediği ve içinde bazı soruların olduğu bir mektup gönderdi. Ceo Jeff Kirt aldığı mektupta, madencilik şirketinin çevreye olumsuz etkisi ve yüksek enerji sarfiyatıyla alakalı soru işaretleri olduğunu ve bu hususta 17 aralığa kadar cevap beklediğini bildirdi.

Warren, mektubunda şu ifadelere yer verdi.

”Bitcoin madenciliği ile ilgili yüksek enerji kullanımı ve karbon emisyon verileri masaya yatırıldığında, Greenidge ve madencilik faaliyetlerini yürüten operasyonlar, fosil yakıt santrallerini kullanmak karlı , ancak, çevre ve ekosistem adına endişe uyandırıcı.”

Greenidge Holding bu yılın başında da ağır eleştiriye maruz kalmıştı. Holding karbon değerlerini denkleştirme kredileri alarak, emisyon değerlerinde iyileştirmeye gideceğini belirtmişti. Kamuoyunda oluşan Bitcoin madenciliğinin çevreye zarar verdiği algısını değiştirmek için çabalayan şirket ise şu açıklamalarda bulundu.

” Tesisin NewYork Çevre Standartlarına uygun olduğunu herkes biliyor. devlet tarafından düşük istihdam sağlanan bölgede, iş gücü oluşturduk.

Kripto Madenciliğine yeni bir boyut kazandırdık ve bu konuda Sayın Senatöre cevap vermek için sabırsızlanıyoruz”

Buna rağmen Warren, eleştirdiği Bitcoin madencilerinin enerji tüketimleri konusunun, Danimarka, Şili, Arjantin ve Washington Eyaletinin tükettikleri enerjiyle aynı olduğunu söyledi.

Almanya Dresdende bulunan Bitcoin Madenciliği tesisi nedeniyle, sera gazı salınımının 1 yılda 10 kat arttığını, 2020 deki ölçümde ise atmosferde 220.000 metrik tondan fazla karbondioksit salındığını öne sürdü.

Daha öncesinde de Meclis Üyesi Anna Kelles Greendige, Holdinge NewYork eyaletinde Bitcoin madenciliğini 3 yıla kadar durdurmak için yasa tasarısı sunmuştu ancak, sendika baskısıyla bu tasarı engellenmişti.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Hafta Sonu Geçiriyor?

Bu hafta sonu itibariyle kripto para sektöründe düşüşlerin daha baskın olduğu görülebiliyor. Lider kripto para…

18.02.2024 - 00:36

Bitcoin Ayısı Capo, BTC ve Altcoin’ler Hakkındaki Son Düşüncelerini Paylaştı!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Crypto Capo, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

17.02.2024 - 23:32

SICAK GELİŞME: Bu Haber ile Türklerin Takibindeki Bir Altcoin Uçuşa Geçti!

Son dakikalarda Türk kripto para yatırımcıları The Guardian'ın İstanbul Başakşehir Futbol kulübü hakkında paylaştığı habere…

17.02.2024 - 22:19

Büyük Kripto Yatırımcıları, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yüklü Yatırımlar Yapıyor!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam etmekte. Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin…

17.02.2024 - 21:28

DİKKAT: Bu Ülkede Bankaların Bitcoin ve Altcoin İşlemleri Yasaklandı! İşte Detaylar..

Honduras Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CNBS), yerel bankaların dijital varlıklarla işlem yapmasını ve…

17.02.2024 - 20:16

Binance’deki Bu Altcoin’in Kurucusu, Kendi Ürününün de Satış Yapıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Curve…

17.02.2024 - 18:42