Bitcoin (BTC)

Bitcoin Madencileri, Neden BTC Satıyor? İşte Son Veriler..

2022 yılı itibariyle dünyada sert bir ekonomik krizin yaşandığı görüldü. Enerji fiyatlarında yaşanan devasa artışlar, Bitcoin (BTC) madencilerinin de çok zor bir süreçten geçmesine sebebiyet vermiş durumda.

Enerji fiyatlarının yanı sıra Bitcoin fiyatının da son 13 aydır düşüş yaşadığını göz önüne koyarsak, 2022 yılında Bitcoin madencileri devasa BTC satışları gerçekleştirdi.

Bitcoin (BTC) madencilerinin bakiyeleri, 2022 yılının başında 1,82 milyon BTC’ydi. Şuan itibariyle bu bakiyelere baktığımızda yine 1,8 milyon BTC olduğu görülüyor.

Bu kıyaslama ile her ne kadar madencilerin 2022 yılında BTC satışı yapmadığı sonucu ortaya çıkmış olsa da, Bitcoin madencilerinin koca 1 yıl boyunca kazdığı tüm BTC’leri zararına dahi olsa sattığı görüldü.

Son aktarılan on-chain verilerine göre, Bitcoin madencilerinin zararına BTC satışları son aylarda devasa seviyelere ulaştı. İflas etmemek için BTC satışı yapan madenciler, lider kripto para biriminin nefes almasını engelliyor.

Şubat 2022’de Ukrayna’nın işgali, küresel bir enerji krizine neden olarak BTC madencilerinin maliyetlerinin devasa seviyelere ulaşmasına sebebiyet verdi.

Bitcoin madencilik şirketlerinin üzerindeki iflas baskısının artmaya devam etmesi, 2023 yılı itibariyle kripto para sektöründe çok daha kötü senaryoların yaşanmasına neden olabilir.

İflas etmemek için hazinesinde bulunan tüm BTC’leri satabilecek olan Bitcoin madencileri, şuan itibariyle kripto para sektörü için büyük bir tehdit unsuru gibi gözükmekte.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Ethereum (ETH) Tabanlı Bu Altcoin, Yatırımcılarını Zengin Etti!

Şaka tokenleri kripto para yatırımcılarının dikkatini çekmeye devam ediyor. Boğa dönemlerinde yaşadığı dev yükselişler ile…

06.02.2024 - 19:06

SON DAKİKA: Binance Bu Altcoin’in Listelemesini Erteleme Kararı Aldı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance, Dymension (DYM) isimli altcoin'in listelemesini…

06.02.2024 - 17:49

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’in Ağ Yükseltmesini Destekleyeceğini Açıkladı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto varlıkları…

06.02.2024 - 17:42

SICAK GELİŞME: DWF Labs, Bu Altcoin’in Ağında PoS Node Başlatıyor!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para VC'si DWF Labs, Conflux (CFX) ağında Proof…

06.02.2024 - 16:31

İDDİA: Binance Labs, 3 Yıl Sonra Bu Altcoin’de Satış Yapıyor Olabilir!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, genel olarak yaptığı yatırımlar…

06.02.2024 - 15:45

Ünlü Kripto VC’si, Bu Popüler Altcoin’de Satış Yapıyor!

Büyük yatırımcıların alım satımları kripto varlıkların gidişatını etkilemeye devam ediyor. Genel olarak birçok kripto VC'si…

06.02.2024 - 14:45