Bitcoin (BTC)

Bitcoin Likidasyon Seviyesi, Tarihi Zirvelere Ulaştı!

Bitcoin’de çok sert hareketler gerçekleşmeye devam ediyor. Dün gece kapanışı ardından yükselen Bitcoin, saat 11.00 sularında tekrar düşüşe geçti.

Bu yükseliş ve düşüş hareketlerinin ardından, kaldıraçlı işlemle yatırım yapmayı tercih eden yatırımcılar bir bir likit olmaya devam etti. Bitcoin sert hareketler yaparken bazı yatırımcılar bu hareketleri balina tuzağı olarak tanımlamayı tercih ediyor.

An itibariyle 38.950 dolar seviyelerinde bulunan Bitcoin, 39.283 dolara kadar bir iğne atmış durumda. Sadece 1 saat içerisinde %4’lük bir yükseliş yaşayan Bitcoin, yatırımcıları ters köşe yapmaya devam etmekte.

CoinGlass’ın paylaştığı verilere göre bugün itibariyle bu yükseliş ve düşüş hareketlerinde 255 milyon dolar gibi devasa bir rakam likit edildi.

24 saat edilen bu likidasyon miktarının büyük çoğunluğunu Bitcoin ve Ethereum oluşturuyor. Bitcoin’de 105 milyon dolarlık bir likidasyon olurken Ethereum’da bu sayı 78 milyon dolara ulaştı.

Yatırımcılar ne zaman “düşüş veya yükseliş başlıyor” düşüncesine kapılıp işleme girse, Bitcoin ve kripto paralar tam tersi yönde hareket ediyor.

Bazı büyük teknik analistler anlık olarak yatırım yapmamanın, var ise yapılan yatırımların bozulmamasını önermeye devam ediyor. Başarılı bir analist olan Matthew, Bitcoin’de bir “pump and dump” oyunu oynandığını piyasanın kumarhaneye döndüğünü vurguladı.

Bitcoin ve kripto paralarda son 1 saat içerisinde likit olan pozisyonların %92’si short pozisyonlardan oluşmakta. 

Anlık olarak gelen short tasfiyesiyle birlikte yükseliş yaşayan Bitcoin için long işlem açan kaldıraçlı yatırımcıları ilerleyen saatlerde büyük bir tehlike bekliyor.

Bitcoin bu seferde açılan long pozisyonları likit etmek için düşebileceği gibi “Bitcoin yükseldi, şimdi ise düşecektir” düşüncesiyle şuan açılmaya başlayan short pozisyonları tekrar bir tasfiye etmek için yükselişe devam edebilir.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14