Kategori: Haberler

Bitcoin Kalesi El Salvador, Bir Tokat da Fitch’ten Yedi!

El Salvador geçtiğimiz yıl Bitcoin’i (BTC) yasal para birimi olarak tanımıştı. Ülke yönetiminin Bitcoin’e olan düşkünlüğü, uluslararası finans kuruluşlarının hedefi haline geldi. Öyle ki, ABD kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, El Salvador’un kredi notunu B-‘den CCC’ye düşürdü. Ve ülke bir finans kurumunun daha gazabına uğramış durumda.

El Salvador’a Uluslararası Kuruluşlardan Darbe

El Salvador, Bitcoin’i yasal para birimi olarak tanıdıktan sonra IMF’de dahil bir çok kuruluşun tepkisine maruz kaldı. Ancak, ülkenin başbakanı Nayib Bukele başta olmak üzere yetkililer, Bitcoin’den asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Ayrıca, bağımsız bir ülke olarak El Salvador’un aldığı hiç bir karara dışarıdan talimat verilemeyeceğinin altını çizdiler. Anlaşılan o ki, El Salvador ile uluslararası finans kuruluşları arasındaki gerginlik ne ilk ne de son olacak.

Amerikan kredi derecelendirme kurumu Finch Ratings, El Salvador’un uzun vadeli İhraç Temerrüt Notunu B-‘den CCC’ye düşürdüğünü açıkladı. Gerekçe olarak ise ”politika belirsizliği ve Bitcoin’i yasal para birimi olarak tanımasını” gösterdi.

Fitch’e göre ülke, önümüzdeki yıllarda ”yüksek ve artan finansman ihtiyaçlarından” kaynaklanan büyük bir riskle karşı karşı. Fitch ayrıca, El Salvador’un BTC’yi yasal para birimi olarak tanımasından kaynaklı olarak, 2022-2023 yılında Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) ekonomik belirsizlikten dolayı gerekli finansmanı alamayacağını belirtiyor.

Uzmanlara göre ülkenin notu, ekonomi politikalarının öngörülebilir bir şekilde ayarlandığı takdirde yükselebilir. Ülkenin kısa ve uzun vadeli borçlarının çözümündeki tutarlılık ve borç sürdürülebilirliğine dayalı mali düzenlemenin acilen olması gerekiyor. Bu durum olursa, Fitch’in kredi notunu tekrar yükseltebileceği düşünülüyor.

En Son Yazılar

İDDİA: Binance Labs, 3 Yıl Sonra Bu Altcoin’de Satış Yapıyor Olabilir!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, genel olarak yaptığı yatırımlar…

06.02.2024 - 15:45

Ünlü Kripto VC’si, Bu Popüler Altcoin’de Satış Yapıyor!

Büyük yatırımcıların alım satımları kripto varlıkların gidişatını etkilemeye devam ediyor. Genel olarak birçok kripto VC'si…

06.02.2024 - 14:45

Solana (SOL) Ağı 1 Yılın Ardından Yine Çöktü! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Solana (SOL), son yükseliş döneminde başarılı…

06.02.2024 - 13:40

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Binance, Bir Altcoin Listeleme Duyurusu Daha Paylaştı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance Dymension (DYM) isimli altcoin'i listeleyecek.…

06.02.2024 - 12:29

Binance Bu Altcoin İşlem Çiftini 50x Kaldıraçla Vadelide Listeliyor!

Son gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance, Sui (SUI) isimli altcoin'in USDC işlem…

06.02.2024 - 12:14

Dev Balinalar, Her Fırsatta Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor! Ralli mi Yaşanacak?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar kripto gündemine geliyor. Balinaların…

06.02.2024 - 11:44