Haberler

Bitcoin Düşerken, Bu Stablecoin’ler Çöktü! Tether İçin Tehlike Çanları mı Çalıyor?

Kripto piyasasında büyük bir kaos dönemi yaşanıyor. Birçok yönden sınıfta kalan dijital varlıklar, yatırımcıları zor duruma sokmakta. Bu çöküşün ilk parçasının ise Terra kurucusu Do Kwon yüzünden başladığı biliniyor.

LUNA’nın yaşadığı çöküş her ne kadar çok önemli olmasa da, ABD dolarına endeksli bir stablecoin olan TerraUSD‘nin (UST) çöküşü piyasayı çok büyük bir zarar verdi.

Bu çöküşün ardından sonra ise yatırımcıların stablecoinlere olan güvenini kaybettiği görülüyor. Algoritmik stablecoinler birer birer çöküş yaşarken, sektörde “Tether‘de çöküş yaşayacak mı?” soruları sorulmaya başlandı.

Bugüne kadar büyük bütçeli olarak 3 tane stablecoin art arda 1:1 oranını kaybettiği görülüyor. Bu stablecoinlerin başında TerraUSD gelirken ardından ise Tron‘un ürünü USDD ve Waves‘in algoritmik stablecoini USDN gelmekte.

Her ne kadar bu ürünler toparlanmaya çalıştığı görülse de, ilerleyen günlerde TerraUSD gibi bir çöküş yaşamaları, sektörün bir çok uzun bir süre toparlanmasını engelleyebilir.

Sektörün En Güvenilir Stablecoinleri Neler?

Tether her ne kadar kripto sektörünün en eski ürünü olsa bile en güvenilir olmadığı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz dönemlerde birçok dava ile karşı karşıya kalan USDT, geçtiğimiz günlerde de yine bir yara aldığı görüldü.

Şimdiki görünümde Tether‘in çöküş yaşaması çok olası olmasa da, kripto para yatırımcıları çok daha güvenilir olan USDC ve BUSD‘a yönelmeye devam ediyor.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Crypto Kemal’in Ninjaları, Yatırımcısına Yüklü Kazanç Getirdi! İşte Son Durum..

Kripto Türkiye'nin en büyük NFT koleksiyonu olan Ninja Squad, bugün itibariyle NFT gündemine oturmuş durumda.…

18.02.2024 - 16:23

Lazarus Hack Grubu, Çaldıkları Bitcoin ve Altcoin’leri Hangi Platformda Aklıyor?

Başarılı bir analitik şirketi olan Chainalytics yıllık raporunda, Kuzey Koreli Lazarus Hack grubundaki bilgisayar korsanlarının…

18.02.2024 - 15:46

Bitcoin Boğası Justin Sun, Yeniden Altcoin Toplamaya mı Başlıyor?

Kripto sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, aldığı kararlarla…

18.02.2024 - 13:34

Bir Kripto Balinası Sert Yükselen Bu Altcoin’de Satış Yapmaya Başladı!

Büyük yatırımcılar aldıkları kararlar ile kripto gündemine gelmeye devam ediyor. Kripto para yatırım şirketlerinin yanı…

18.02.2024 - 11:11

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Hafta Sonu Geçiriyor?

Bu hafta sonu itibariyle kripto para sektöründe düşüşlerin daha baskın olduğu görülebiliyor. Lider kripto para…

18.02.2024 - 00:36

Bitcoin Ayısı Capo, BTC ve Altcoin’ler Hakkındaki Son Düşüncelerini Paylaştı!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Crypto Capo, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

17.02.2024 - 23:32