Borsa

Bitcoin Dolandırıcısı SBF, Çin’e Rüşvet Vermiş! İşte Tüm Pislikler..

ABD’li Federal savcıları bugün itibariyle geçtiğimiz yıl iflas eden FTX‘in kurucusu Sam Bankman-Fried aleyhinde yeni bir iddianame yayınladılar ve halihazırda karşı karşıya olduğu diğer 12 suçlamaya bir de rüşvet maddesini eklediler.

2022 yılının Kasım ayında dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan FTX iflas etti ve birçok kripto para yatırımcısı bu borsa iflası ile birlikte tüm mal varlıklarını kaybetti.

Bu iflas sonrasında ortaya çıkanlar ise kripto sektöründe gizli kapılar ardında ne kadar kötü adımların atıldığını kanıtlamakta. Bugün özelinde SBF’nin pisliklerine bir yenisi daha eklenerek rüşvet verdiği iddia edildi.

Eski FTX CEO’su halihazırda dolandırıcılık, komplo kurmak ve ABD yasalarından kaçmaya çalışmakla suçlanıyor. Sam Bankman-Fried geçen yıl tutuklandı, ancak kefaletle serbest bırakılmıştı.

Şuan itibariyle ise bu kadar yatırımcıyı mağdur eden bir dolandırıcının kefaletle serbest bırakılması ve bu serbestliğin özel şartları hem savcılar hem de savunma ekibi tarafından tartışılıyor.

Son paylaşılan iddianameye göre Bankman-Fried, belirli hesapları çözme çabasının bir parçası olarak en az bir ve muhtemelen daha fazla Çinli hükümet yetkilisine rüşvet vermeye teşebbüs etmekle suçlanıyor.

Çinli üst düzey yöneticilere bazı gizli işleri halledebilmek için 40 milyon dolar değerinde rüşvet veren SBF, bunca suç sonrasına hapse girecek mi? merak konusu..

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Önümüzdeki Hafta Bu Popüler Altcoin’lerde Kilit Açılımları Olacak!

Kripto para yatırımcıları, altcoin'lerdeki kilit açılımlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Kilit açılımlarının kripto varlıkların…

18.02.2024 - 21:33

Dev Kripto Balinası, Bitcoin (BTC) Satışı Yapıyor! İşte Son Veriler..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ortalama 1.5 senedir düzenli bir şekilde yükseliş yaşıyor. BTC'deki…

18.02.2024 - 20:17

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’lerde Haftaya Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle ABD'den gelen enflasyon…

18.02.2024 - 19:00

Bir Tüccar 137 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 176 Bin Dolar Kazandı!

Sert yükselişler ve düşüşler kripto para sektörünün doğasında bulunuyor. Bu piyasadaki volatilite birçok yatırımcının zengin…

18.02.2024 - 18:11

Crypto Kemal’in Ninjaları, Yatırımcısına Yüklü Kazanç Getirdi! İşte Son Durum..

Kripto Türkiye'nin en büyük NFT koleksiyonu olan Ninja Squad, bugün itibariyle NFT gündemine oturmuş durumda.…

18.02.2024 - 16:23

Lazarus Hack Grubu, Çaldıkları Bitcoin ve Altcoin’leri Hangi Platformda Aklıyor?

Başarılı bir analitik şirketi olan Chainalytics yıllık raporunda, Kuzey Koreli Lazarus Hack grubundaki bilgisayar korsanlarının…

18.02.2024 - 15:46