Bitcoin (BTC)

Bitcoin Bugünde Düşüş Yaşayacak mı? İşte Detaylar

Kripto piyasası çalkantılı günlerden geçtiği görülüyor. ABD borsaları ile düşüş yaşayan BTC, borsaların yükselmesine rağmen halen düşüş yaşamakta.

Haberimizin yazıldığı esnada 29.000 dolar seviyelerinden işlem gören lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), dün itibariyle büyük bir likidasyon operasyonu gerçekleştirdi.

Kritik destek seviyesinin altına indiğini gördüğümüz BTC, 28.000 dolara kadar düşüş yaşamış olsa da, bu seviyede boğaların alıcı baskısıyla birlikte fiyat tekrardan yükseliş yaşadı.

Bitcoin‘de her ne kadar bir alçalan üçgene benzer bir yapı görünüyor olsa da, alçalan üçgen formasyonunun dip seviyelerde değil tepe noktalarda oluşması gerekiyor.

İlerleyen günlerde 30.000 – 28.700 dolar aralığına sıkıştığını gördüğümüz BTC, bu 2 seviyeden bir tanesi kırmasının ardından 4 saatlik kapanışlar yaptığı takdirde, volatil hareketler sergileyebilir.

Birçok yatırımcının temennisi yukarı yönlü bir trend olarak görülse de, Bitcoin‘in halen direnç kırılımı yapamadığını dikkat çekiyor.

Her yükselişi esnasında yoğun satıcı baskısıyla karşılaşan lider kripto para birimi, altcoinlerin de ciddi oranda değer kaybetmesine sebebiyet vermekte.

Tam 8 hafta üst üste düşüş yaşadığını gördüğümüz BTC, 29 Mayısı 30 Mayısa bağlayan gece 03.00 tarihine kadar 30.300’ü aşamaması durumunda tarihine bir rekor daha ekleyecek.

Birçok yatırımcı Bitcoin‘in ABD borsaları düşerken değer kaybetmesini anlayabildiklerini söylüyor olsa da, lider kripto para borsaların yatay gidişinde de değer kaybediyor.

Bugün özelinde de yine 28.700 dolar desteğini zorlamasını beklediğimiz BTC, bu destek seviyesi altında bir kapanış yapması halinde çok daha büyük çöküşler yaşayacak gibi gözükmekte.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51