Ethereum (ETH)

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ile NFT Alanlara Büyük Uyarı!

Squawk Box isimli televizyon programının son yayınında, son dönemde kripto para sektörünü kasıp kavuran NFT’lere karşı sert bir uyarı yapıldı. Non-Fungible-Token olarak bilinen ve genellikle koleksiyon veya sanat ürünü amacına sahip olan NFT’ler, bazı yatırımcılara vergi şoku gelmesine yol açabilir.

NFT Alım-Satımlarına Vergi Geliyor

CNBC analisti ve sunucusu Robert Frank, özellikle Bitcoin (BTC) veya Ethereum (ETH) ile NFT alımları yapan ABD vatandaşlarının başının büyük bir belada olabileceğini belirtti. Frank, ABD’nin gelir idaresi olan IRS’in şu an NFT alımı yapanların peşinde olduğunu vurguladı.

Özellikle Jack Dorsey’in ilk tweetini 2,5 milyon dolar karşılığında NFT olarak satması ve Beeple’ın 69 milyon dolarlık bir NFT satışı gerçekleştirmesi, sektöre yönelik ilgiyi ateşledi.

Son olarak ABD’nin ve dünyanın en zengin ikinci ismi Elon Musk’ın bir tweetini NFT olarak satma girişimi, bireysel yatırımcıların ve sektöre ilgisi olmayan vatandaşların bile ilgisini arttırdı.

Sunucu Frank, birçok vatandaşın NFT alımlarının vergiden hariç tutulması gerektiğine inandığını belirtse de bunun doğru olmadığını vurguladı. NFT satan platformların da bundan elde ettikleri gelirleri vergi olarak beyan etmediğini belirten Frank, IRS’in yakında birçok yatırımcıyı şoke edeceğini ifade etti.

Frank, bu verginin ABD toprakları dışındaki kişiler veya ABD vatandaşı olmayanlar için ise geçerli olmayacağını belirtti. Yine de IRS’in böyle bir adım atması, yakında başka ülkelerin de onu takip etmesini sağlayabilir.

En Son Yazılar

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28

Popüler Kripto Tüccarı Saldırıya Uğradı, Milyonlarca Dolarlık Altcoin Çalındı!

Kripto para sektörünün en korkutucu isimleri olan bilgisayar korsanları, yatırımcıların varlıklarını hedef almaya devam ediyor.…

16.02.2024 - 11:09