Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) On-Chain Verilerinde Son Durum Ne?

Kripto para sektöründeki zorlu ayı sezonu devam ediyor. Krizler ile boğuşmaya devam eden lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), halen 20 bin dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başaramamış durumda.

Bitcoin’de genel haber akışına ve fiyat hareketlerine baktığımızda net bir şekilde büyük bir kapitülasyon evresinde olduğumuz görülebiliyor.

18.500 dolar desteğinin kırılması ile birlikte sektör tabiri caizse tepe taklak olmuş durumda. FTX‘in iflas etmesi ile birlikte domino taşlarının bir bir yıkılmaya başlaması, BTC’yi ciddi anlamda zorlamakta.

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan CryptoQuant’ın aktardıklarına baktığımızda son günlerde artık borsalardan çıkışlar sona ermiş durumda.

Her ne kadar yatırımcılar borsalara olan güvenini kaybetmesinden ötürü BTC’leri borsalardan çekim yapıyor olsa da, şimdilik bu çekimlere ara verilmiş gibi duruyor.

Ayılara baktığımızda ise spot üzerinden BTC satışı yapmadıkları görülebiliyor. Bitcoin’in dip seviyelerde olmasından ötürü ayılar dahi Bitcoin satışlarına yönelmemekte.

Bir diğer dikkat çekici verinin ise long-short oranları olduğu görülüyor. Her ne kadar geçtiğimiz günlerde devasa short pozisyonlar açılmış olsa da, şuan itibariyle o pozisyonlarda kapatılmış durumda.

Artık devasa yatırımcıların dahi kapitülasyon evresinden ötürü sektör üzerindeki aktifliği düşmeye başladı. Bu sürecin bir süre daha devam etmesi ve BTC’nin artık toparlanması bekleniyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28