Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) Madencilik Konseyinden Elon Musk İtirafı!

Elon Musk’ın Bitcoin (BTC) madenciliğini ve fosil yakıt kullanımını eleştirmesinden sonra kurulan Bitcoin Madencilik Konseyi, ilginç bir açıklamada bulundu.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor tarafından bir araya getirilen ve Elon Musk ile buluşturulan sözde konsey, aslında Elon Musk’ın sürece dahil olmadığını vurguladı. Kuzey Amerika içerisindeki Bitcoin madencilerinin ve madencilik tesislerinin oluşturduğu konsey, ilk olarak mayıs ayının sonlarında Elon Musk’ın bir tweetinde öneri olarak ortaya çıkmıştı. Musk, böyle bir konsey kurulabileceğini vurguladı ve devamında Saylor’ın önderliğinde bu adım hayata geçirildi.

İlgili konseyin internet sitesine girildiğinde ise Elon Musk’ın konsey içerisinde herhangi bir önemli rolü olmadığını vurgulayan bir açıklama görülebilmekte. Konseyin internet sitesinde konu hakkında şunları vurgulanıyor:

“Elon MUSK’IN BMC BÜNYESİNDE HİÇBİR ROLÜ BULUNMAMAKTADIR. ONUN BURADAKİ ROLÜ, KUZEY AMERİKADAKİ BİR GRUP BİTCOİN MADENCİLİK ŞİRKETİ İLE BİTCOİN MADENCİLİĞİNİ ELE ALMAK İÇİN YAPILAN BİR EĞİTSEL GÖRÜŞMEYE KATILMAKTAN İBARET.”

Bu da Elon Musk’ın son dönemde aldığı eleştirilere bir yenisini ekleyebilir. Musk, Bitcoin madenciliğinin çevreye zarar verdiğini vurgulayarak Tesla’nın artık Bitcoin ödemelerini kabul etmeyeceğini ifade etmişti.

Bu adımın devamında MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’ın önderliğinde kurulan konsey, şu an ise Musk’ın bu kurumda hiçbir rolünün olmadığını açıkladı. Musk ise henüz konu hakkında bir açıklamada bulunmadı.

En Son Yazılar

Akıllı Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

14.02.2024 - 11:45

Beklenen An Geldi: Starknet (STRK) Airdrop’u Başlıyor! İşte Ayrıntılar..

Airdrop dendiğinde akıllara gelen ilk isim olan Starknet (STRK), çok uzun bir süredir kripto para…

14.02.2024 - 11:09

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle ABD enflasyon verilerinin beklentilerin…

14.02.2024 - 00:52

CryptoQuant: Kurumsal Yatırımcılar Akın Akın Bitcoin (BTC) Topluyor!

Son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) volatil artışlar yaşıyor. Her ne kadar BTC…

13.02.2024 - 23:42

Bitcoin Ayısı Capo, Portföyünde Bu 4 Altcoin’i Tutuyor!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, bugün itibariyle yaşanan sert…

13.02.2024 - 22:33

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’leri Hedef Aldı!

Rusya Merkez Bankası, bugün itibariyle 2023 yılında finansal piyasada kripto para birimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılık…

13.02.2024 - 21:36