Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) Madencilerinin Temmuz Geliri Ortaya Çıktı

The Block Research tarafından aylık olarak toplanan verilere bakıldığında, Bitcoin (BTC) madencilerinin temmuz ayında azımsanmayacak kadar çok gelir elde ettiği görülüyor. Aktarılan bilgilere göre Bitcoin madencileri yaşanan fiyat düşüşüne rağmen geçtiğimiz ay içerisinde 970 milyon dolarlık gelir elde etti.

Bitcoin Madencilerinin Aylık Geliri Artıyor

Bitcoin madencilerinin aylık gelirinin büyük bir kısmının ise direkt olarak blok kazımından geldiği ve elde edilen BTC’lerden kazanıldığını belirtiliyor. Madencilerin en büyük gelir kaynağının işlem ücretleri olduğu düşünülse de aslında işlem ücretlerinden sadece 27 milyon dolar kazanıldığı aktarılmakta. Bunun sebebi aslında BTC ağındaki işlem ücreti ortalamasının geçtiğimiz ay bir hayli düşük seviyede kalması da olabilir.

Bitcoin madencilerinin aylık gelirinin haziran ayında ise 839 milyon dolar olduğu görülüyor. Bu gelir bir hayli yüksek gibi gözükse de madencilerin mart ayında 1,75 milyar dolarlık gelirinin yanında çok ama çok düşük kaldığı bilinen bir durum. Bitcoin madencilerinin mart ayında böylesine yüksek bir gelir elde etmesinin sebebi ise fiyatın hem neredeyse iki kat yüksek seviyede olması hem de işlem ücretlerinin yoğunluk nedeniyle artması olarak bilinmekte.

Bitcoin fiyatı nisan ortalarında ise Coinbase kripto para borsasının fiyat verilerine göre 69.899 dolar seviyesini gördü. Binance gibi diğer borsalarda ise bunun nisan ortalarında 64.000 dolar seviyesinde kaldığı biliniyor.

Çin’den gelen BTC madencilik yasaklarına rağmen madencilerin geçtiğimiz aya göre daha fazla gelir elde etmesi ise iyiye işaret.

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51