Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) Hash Oranında Yeni Zirve! Neden Yükseliyor?

2022 yılı özelinde lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) büyük darbeler ile karşı karşıya kaldığı gözlemlendi. Küresel finans piyasalarında yaşananlara rağmen Bitcoin madenciliğine ilgi ise her geçen gün artmaya devam ediyor.

Son aktarılanlara göre, Bitcoin hash rate oranı sert bir şekilde artmaya devam ediyor. Bitcoin 20 bin dolar seviyelerinde konumlansa da, hash rate oranlarının yükseliş yaşadığı gözlemlenmekte.

Hash oranı, Bitcoin (BTC) madencilerinin bir blok madenciliği yapmak için ihtiyaç duyduğu bilgi işlem gücü olduğu gözlenmekte.

Sonuç olarak hash oranının yükselmeye devam etmesi, madencilerin bir blok kazımı ile madencilik ödülleri kazanması için daha güçlü madencilik makinelerine ihtiyaç duymasına neden olur.

Küresel piyasalar 2022’de çip sıkıntısından kurtulurken, madencilik teçhizatlarının önemli bir bileşeni olan grafik işleme birimlerinin (GPU) fiyatları makul bir değere indi. Ülkemizde ise dolar kurundan mütevellit halen bu fiyatların çok yüksek olduğu görülüyor.

Global ölçekteki düşük GPU fiyatları, ilk etapta madencilerin ayı piyasasında operasyonel maliyetlerini dengelemesine yardımcı oldu.

Şuan itibariyle ekran kartlarının fiyatlarında sert düşüşlerin yaşanmış olması yatırımcıların Bitcoin madenciliğine yönelmesini sağlıyor gibi gözükmekte.

Madencilik ekipmanlarının yanı sıra birçok ülkede artık Bitcoin madenciliği konusunda ciddi çalışmalar yapmakta. Benimsenme oranını artırmaya devam eden BTC, devletlerinde sektörün içerisinde dahil olmasını sağlıyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Avalanche Ağı Çöktü, AVAX Kurucusu Açıklama Yaptı!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir proje olan Avalanche (AVAX), son saatler kripto…

23.02.2024 - 16:36

Bitcoin Ayısı Capo: Aklımdaki Senaryo Tutarsa, Binance’deki Bu Altcoin’e Yatırım Yapacağım!

Yaptığı tahminler ile kripto para sektörünün gündeminde yer alan bir analist olan Crypto Capo, bugün…

23.02.2024 - 15:34

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Bitcoin (BTC) Hakkında Konuştu!

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Bitcoin hakkındaki fikirlerini değiştirdi. Trump, Başkan olarak görev…

23.02.2024 - 14:21

Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile piyasanın dikkatini çekiyor.…

23.02.2024 - 13:14

Hackerlar Bu Kripto Projesinin Kurucusuna Saldırdı, Ethereum ve Bu Altcoin’ler Çalındı!

Kripto para sektörüne en büyük zararı veren isimlerin başında yer alan bilgisayar korsanları, bugüne kadar…

23.02.2024 - 12:09

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’deki Token Takasını Destekleyecek!

Popüler kripto para borsası Binance aldığı kararlar ile kripto gündeminde yer almaya devam ediyor. Binance'in…

23.02.2024 - 10:57