Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) Fiyatını Etkileyebilecek 6 Milyar Dolarlık Bomba Yakında Patlayabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 62.000 dolar seviyesine kadar çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu yükselişin büyük bir kısmı kurumsal yatırımcılar sayesinde olsa da şu an BTC’yi bekleyen tehlikenin de yine kurumsal yatırımcı kaynaklı olduğu görülüyor.

6 Milyar Dolarlık Bitcoin Sözleşmeleri Risk Yaratıyor

Bitcoin yatırımcıları şu an piyasanın hangi yöne gideceğine dair sinyal beklerken, 6 milyar dolarlık opsiyon sözleşmeleri bombası 26 Mart tarihinde her şeyi değiştirebilir. Yatırımcıların belirli bir süre içerisinde yine spesifik bir fiyattan BTC almalarını veya satmalarını sağlayan opsiyon kontratları son dönemde kurumsal yatırımcının gözdesi haline geldi. Şu an ise 100.000’e yakın Bitcoin yani 6 milyar dolar, büyük bir değişimi beraberinde getirebilir.

Bybt tarafından aktarılan bilgilere göre daha önceki opsiyon sözleşmesi rekoru olan 4 milyar dolarlık sözleşmenin tek bir günde süresinin dolması, yakında geride bırakılacak. Ocak ayının sonlarında kırılan bu rekordan sonra 26 Mart tarihinde 6 milyar dolarlık opsiyon sözleşmesinin kaderi belli olacak.

Opsiyon sözleşmesi odaklı kripto para borsası Delta’nın CEO’su Pankaj Balani konu hakkında yaptığı açıklamada ise daha önceki verilere göre bu tarihin olumlu olabileceğini belirtti. Analist, şu an Bitcoin fiyatının yükseleceğine yönelik olan alım opsiyonlarının, satış opsiyonlarından fazla olduğunu ifade etti. 26 Mart tarihinde durumun böyle olması da BTC fiyatına yeni bir rekor getirebilir. Buna karşın 26 Mart tarihinde acı bir sürpriz yaşanması, BTC fiyatı üzerinde sert bir baskı yaratabilir.

En Son Yazılar

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07