Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) Fiyatı Neden Sert Düştü?

Kripto para sektörü günler önce başlayan rallisini ne yazık ki haftanın sonuna yaklaşıldıkça devam ettiremiyor. Bitcoin, 50.000 doların üzerine iğne atsa da an itibarıyla 46.900 dolardan işlem görüyor ve kripto para sektörü genel bir düşüş yaşadı.

Bitcoin Neden Düştü?

Peki bu sert düşüşün nedeni tam olarak ne? Geçtiğimiz aylarda ABD merkezli büyük teknoloji şirketlerine yapılan siber saldırıların devamında kripto para fidyesi istenmesi aslında kripto para yatırımcılarının unutamadığı bir gelişme. Bu gelişmenin devamında kripto paralara yönelik regülasyonların arttırılması konuşulmuştu ve beklenen toplantı yapıldı.

ABD’nin siber güvenlik zirvesinde kripto paralara yönelik regülasyonların arttırılması tavsiyesi bizzat üst düzey bir CEO tarafından ABD Başkanı Joe Biden’a verildi. Biden’ın bu konudaki düşüncesi bilinmiyor olsa da sadece durumun söylentisi bile fiyatı etkiledi.

Buna ek olarak birçok yatırımcının beklediği Jackson Hole sempozyumu için de geri sayım başladı. Altın fiyatlarının üç gün üst üste düşmesine neden olan bu toplantıdan nasıl bir karar çıkacağı bilinmese de BTC de an itibarıyla altının düşüşünü takip ediyor. FED Başkanı Powell’ın yapacağı açıklama bekleniyor ve enflasyondaki yükseliş veya düşüş verileri her şeyi değiştirebilir.

Dolar Yükselebilir

ABC Bullion yöneticisi Nicholas Frappell konu hakkında yaptığı açıklamada para politikasında net yönlendirmeler beklediğini ve bu yüzden piyasanın sarsıldığını vurguladı. Ünlü uzman dolarda yukarı yönlü hareket bekliyor ve bu durum BTC’nin düşüşünü açıklıyor.

En Son Yazılar

Bitcoin’de (BTC) Düşüşler Nereye Kadar Devam Edecek? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle geçtiğimiz günlerin aksine kripto varlıkların kademe kademe düşüş yaşadığı görülüyor. Lider kripto para…

13.02.2024 - 19:23

Ripple (XRP) Bu Kripto Platformunu Satın Aldı! İşte Ayrıntılar..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), New York…

13.02.2024 - 18:09

FTX, Ethereum (ETH) ve Bu Altcoin’de Satış Yapıyor!

Batık kripto para borsası FTX, geçtiğimiz dönemde mahkemeden portföyündeki kripto varlıkları tasfiye etme izni almıştı.…

13.02.2024 - 16:59

SON DAKİKA: ABD Enflasyon Verileri Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), son dakikalarda finans piyasalarının gündeminde…

13.02.2024 - 16:30

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

13.02.2024 - 15:19

Bitcoin’de (BTC) ABD Enflasyon Verileri Bekleniyor! Saat Kaçta Açıklanacak?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle gözler ABD enflasyon verilerine çevrilmiş durumda. ABD Tüketici Fiyat Endeksi…

13.02.2024 - 14:05