Haberler

Bitcoin (BTC) 55.000 Doları Soros ve SEC Sayesinde Gördü: Short Pozisyonlar Likit Oldu

Kripto piyasasını bugünlerde domine eden SEC’in olumlu Bitcoin açıklamaları ve dünya para hakimiyetiyle anılan George Soros’un yatırım firması Soros Fund Management’ın BTC ve altcoin alımlarını duyurması 55.000 doların üzerini görmesi için itici güç oldu.

BTC günlük olarak değerlendirildiğinde yaşadığı yükseliş yüzde 10’a ulaştı. Bu yükselişteki pay elbette, Soros’un Bitcoin aldığını açıklaması ve SEC Başkanı’nın kripto paraları yasaklamayı düşünmediklerini söylemesine ait.

BTC en son 55.000 dolarlı rakamlara 2021’in mayıs ayında ulaşmıştı ve hemen akabinde yaşadığı düşüşle de yatırımcılarına ecel terleri döktürmüştü.

Piyasadaki bugünkü olumlu havayı oluşturan en büyük pay, George Soros’un yatırım firması Soros Fund Management’ın açıklaması oldu. CEO Dawn Fitzpatrick daha önce Bitcoin aldıklarına yönelik çıkan haberleri ilk defa net bir şekilde doğruladı. Katıldığı Bloomberg zirvesinde açıklamalarda bulunan Fitzpatrick şu açıklamaya yer verdi:

“Biraz coinimiz var, çok değil.”

Altcoinler ise bu ralli hızına ayak uyduramadığından, Bitcoin’in pazar hakimiyeti giderek artıyor ve dominance değerlerini göz önünde bulundurmakta fayda var. Bu haberin kaleme alındığı sırada, BTC’nin hakimiyeti de neredeyse iki ayın en yüksek seviye olan %45’den daha yukarıda bulunuyor.

BTC’nin bu ani yükselişiyle beraber bir çok short pozisyonu da tasfiye oldu. Son bir saat içerisinde short pozisyon açanların %89 tasfiye oldu ve bu rakam 162 milyon dolara denk geliyor. Likit olan kısa pozisyonların çoğunluğu ise Huobi borsasında yaşandı ve 145 milyon dolarlık erime burada gerçekleşti. Tek seferde gerçekleşen short likidi ise yine Huobi borsasında ve 11 milyon dolar değerinde oldu.

Bununla beraber long pozisyon açanların sayısı ise, short pozisyon açanlara göre oldukça az oldu. Genel olarak BTC’nin 55.000 dolardan aşağı sarkması bekleniyor. Yine de long pozisyon açanların beklediği kar fırsatı ellerine geçti ve grafiklere bakıldığında kar almalar sürüyor.

En Son Yazılar

QRDO Vakfı ve EQ LAB, Warden Protokolünü Başlatmak İçin Stratejik Ortaklık Duyurusunda Bulundu

QRDO ekosisteminin büyümesi ve gelişmesine adanmış olan QRDO Vakfı, Warden Protokolünü başlatmak için önde gelen…

31.01.2024 - 15:38

Bir Kripto Balinası, Son Düşüşlerde Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle düşüşlerin meydana geldiği görülüyor. Yeniden kademe kademe düşüş yaşayan lider…

31.01.2024 - 15:28

Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Düşüşler Hızlandı! Sebebi Ne?

Kripto para sektöründe kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'de (BTC) dün öğlen…

31.01.2024 - 14:22

Bitcoin Borsası Binance’den Bu Altcoin’e Güzel Haber!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto gündemine geliyor. Başarılı borsanın destek verdiği…

31.01.2024 - 13:07

Bitcoin ve Altcoin’lerde Gözler FED Faiz Kararına Çevrildi! Saat Kaçta Açıklanacak?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yatırımcıların gözleri ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararına çevrilmiş durumda.…

31.01.2024 - 12:35

Bir Balina PEPE Yatırımlarını Bu Altcoin ile Takas Etti! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük şaka tokenlerinden bir tanesi olan PEPE, geçtiğimiz dönemde dev yükselişler…

31.01.2024 - 12:02