Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) 23 Bin Doları Kaybetti! Yükselişler Sahte miydi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) son dakikalarda gerçekleştirdiği düşüşler ile birlikte yatırımcıların alarm vermesine neden oldu. Yaşanan son düşüşler ile birlikte BTC’nin günlük değer kaybı yüzde 4’lü seviyeleri aşarken, altcoin‘lerdeki düşüşler ise yüzde 15’li seviyelere yaklaştı.

Her ne kadar bazı altcoin’ler bu süreçte daha az düşüş yaşarken bazıları ise daha büyük değer kayıpları yaşadı. Bitcoin’in volatil düşüşe geçmesi, sektörü derinden etkilemişe benziyor.

İlerleyen saatlerde ise Bitcoin’deki düşüşlerin devam etmesi şuan itibariyle çok olası gibi gözüküyor. 1 Şubat tarihinde Amerikan Merkez Bankasının (FED) faiz artış kararını açıklayacak olması piyasayı kötü etkiliyor.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in geçtiğimiz dakikalarda gerilediği 22.624 dolar seviyesinin kritik öneme sahip olduğu gözlenmekte. Bu seviyenin de kırılması, BTC’nin 21.620 dolara gerilemesine neden olacaktır.

Şuan itibariyle bazı yatırımcılar ve yorumcular “Bitcoin’deki yükselişler zaten sahteydi, çöküş başladı” şeklinde açıklamalar yapıyor olsa da, bu düşüşlerin bir düzeltme olma ihtimalinin çok daha kuvvetli olduğu tahmin edilmekte.

Önümüzdeki süreçte destek noktalarını kaybetmesi halinde ciddi düşüşler yaşayabilecek olan BTC, altcoin’lerin de çöküşüne neden olabilir. Okurlarımızın kripto para yatırımlarındaki risklerinin minimalize etmeleri ve geri dönüş sinyalleri gelmeden yeni satın alım yapmamaları önerilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

Yorumları Göster

En Son Yazılar

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: FED Enflasyonu Nasıl Düşürdüyse, Bizde Öyle Düşüreceğiz!

Bugün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde açıklamalarda…

31.01.2024 - 18:20

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Marjinde Listeleyecek!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bugün itibariyle popüler borsa resmi…

31.01.2024 - 17:02