Haberler

Bitcoin (BTC) 2018 Yılından Bu Yana, En Kötü Ocak Ayını Geride Bıraktı!

Bitcoin (BTC), Bloomberg‘in raporuna göre 2022 yılında tarihinin en kötü başlangıçlarından birine imza attı. Çünkü, Bitcoin ocak ayı içerisinde neredeyse %30 değer kaybetti. Ancak, son zamanlardaki toparlanma sinyalleri piyasayı biraz rahatlatmış gibi görünüyor.

Bitcoin, Kasım 2021 yılında 69.000 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesinde işlem görüyordu. Fakat, ocak ayına girmemizle birlikte 33.000 dolar seviyesine kadar düştü. Düşüşe sebep olarak gösterilen birinci etken, ABD Merkez Bankasının (FED) kripto para birimlerini riskli olarak görmesi ve faiz artırmaya yönelik aldığı kararlar olduğu düşünülüyor.

Bu süreçte kurumsal yatırımcıların çoğu, kripto varlıklardan kaçarak daha güvenli liman olarak görülen hisse senedi, altın ve emtia gibi varlıklara yöneldi. Ayrıca, bir çok bireysel yatırımcının Bitcoin ve altcoin gibi volatilitesi yüksek varlıklardan kaçması ile birlikte, kripto para birimlerinin değeri hızlı bir şekilde düştü.

FS Investments baş analistine göre kripto para birimleri, oldukça riskli varlıklar olmaya devam ediyor. Ayrıca, kripto para piyasasının 6 ay öncesine göre daha büyük kayıpların yaşandığı negatif bir piyasaya dönüştüğü görülüyor.

Bununla birlikte bir çok ekonomist ve kripto analisti, kripto endüstrisinin 2017-2018 yıllarına kıyasla daha olgun bir yapıda olduğunu söylemeye devam etmekte.

CryptoCompare‘nin bir raporuna göre kripto para birimlerinden çıkış, ağustos ayından bu yana sürüyor. Ve kripto yatırım şirketlerinin hisse senetlerinde de büyük düşüş yaşanıyor.

Ancak, kripto para piyasasının deneyimli yatırımcılarına göre yüksek volatilite, piyasanın doğasında var. Bu nedenle Bitcoin fiyatındaki %50’lik bir düzeltmeye çok da şaşırmak gerekiyor.

Bitcoin, haberin yazıldığı sırada 38.600 dolar seviyesinde işlem görüyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14