Borsa

Bitcoin Borsası FTX TR, İflas Mahkemesinden Çıkartıldı!

2022 yılının kasım ayına kadar dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan FTX, Sam Bankman-Fried’in kirli işleri sonrası likidite krizine girerek iflas etti. Bu iflas lider kripto para birimi Bitcoin‘in dahi devasa miktarda değer kaybetmesine neden oldu.

FTX borsası, iflas etmesinin ardından yatırımcıların kripto varlıklarını geri ödemeyi başaramadı. Yatırımcıların fonlarını kaybetmesi, sektörde en kanlı günlerin yaşanmasına neden oldu.

Her ne kadar global FTX borsası yatırımcılarını mağdur etmiş olsa da, FTX borsasının Türkiye kolu FTX TR, tüm yatırımcılarının varlıklarını geri ödemeyi başardı. Bugün itibariyle ise FTX’in iflas mahkemesinde yeni bir karar alındı. Bu karara göre FTX TR iflas mahkemesinden çıkartılmış durumda.

FTX TR yetkililerinin ABD mahkemeleriyle işbirliği yapma ihtimalinin düşük olduğunun tespit edilmesi, FTX TR’nin iflas mahkemesinden çıkartılmasını sağladı.

Delaware İflas Mahkemesi Yargıcı John T. Dorsey, FTX temsilcilerinin ocak ayında FTX TR hakkında yaptıkları talebi bugün itibariyle onaylamış durumda.

Şuan itibariyle yeni FTX CEO’su John Ray, faaliyetleri büyük ölçüde Türkiye ile sınırlı olan FTX Türkiye ve SNG Investments’in yeniden yapılandırma planlarına dahil edilmesinin verimsiz olduğunu savunmakta.

FTX global borsasının iflas etmesinin hemen ardından MASAK, FTX TR’nin ülkedeki varlıklarına el koyma kararı almıştı. Bu varlıkların da kaybedilmesi, FTX TR’nin sonunu getirdi.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

SON DAKİKA: ABD’de FED’in Yakından Takip Ettiği Veri Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), finans piyasalarının gündeminde yer almaya…

29.02.2024 - 16:32

Bu Popüler Altcoin Mercedes Benz ile Ortaklık Kurdu, Sert Yükseliş Yaşandı!

Son dakikalarda paylaşılan bilgilere göre popüler bir altcoin olan Biconomy (BICO), ünlü otomobil firması Mercedes-Benz'in…

29.02.2024 - 16:18

SICAK GELİŞME: Binance’de Listeli Bu Altcoin’in Vakfından 10 Milyon Dolarlık Hamle!

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan IOTA'nın Vakfı, BAE ve Afrika'daki tokenizasyon…

29.02.2024 - 16:03

Justin Sun Binance’e 100 Milyon Dolar Gönderdi! Bitcoin mi Yoksa Altcoin mi Alacak?

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, son…

29.02.2024 - 15:16

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Vadelide Listeleme Kararı Aldı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance, son Launchpool projesi olan PORTAL'ı…

29.02.2024 - 14:03

Binance’deki Bu Altcoin Google ile Anlaştı, Yükseliş Yaşandı! İşte Ayrıntılar..

Bugün itibariyle kripto para sektöründe yükselişlerin hakim olduğu görülebiliyor. Altcoin'lerde yaşanan yükselişler tüm kripto yatırımcılarının…

29.02.2024 - 13:46