Altcoin

Bitcoin Borsası Binance’deki Bu Metaverse Altcoin’i Hacklendi!

2021 yılında yaşanan boğa trendinde metaverse altcoin‘leri devasa yükselişler yaşadı. Facebook‘un ismini Meta olarak değiştirmesiyle birlikte uçuşa geçen bu ürünler, 2022 ayı döngüsünde ise beklenmedik düşüşler yaşadı.

Bugün itibariyle kripto para sektörünün en önemli metaverse altcoin’lerinden bir tanesi olan The Sandbox, dikkat çekici bir olay ile karşı karşıya kalmış gibi gözükmekte.

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance‘de de listelenmiş olan The Sandbox, son paylaştığı duyuruya göre bilgisayar korsanlarının saldırılarına uğradı.

The Sandbox ekibi “güvenlik olayı bildirimi” başlığı altında şu duyuru metnini yayınladı:

“Kısa bir süre önce yetkisiz bir üçüncü kişinin çalışanlarımızdan birinin bilgisayarına eriştiğini ve bulduğu bilgileri kullanarak The Sandbox’tan geldiğini iddia eden bir e-posta gönderdiğini fark ettik. Bu bildirim, ne olduğunu, hangi bilgilerin dahil olduğunu ve sizi korumaya yardımcı olmak için ne yaptığımızı anlamanızı sağlamak içindir.”

“The Sandbox Game (PURELAND) Access” başlıklı bu e-posta, bir kullanıcının bilgisayarına uzaktan kötü amaçlı yazılım yükleyerek makine üzerinde kontrolün ele alınmasını ve kullanıcının kişisel bilgilerine erişim izni veren kötü amaçlı yazılımlar yüklenmesini sağlıyordu.”

“Üçüncü tarafın erişimi, bir kötü amaçlı yazılım uygulamasıyla erişilen tek bir çalışanın bilgisayarıyla sınırlıydı. Bildiğimiz kadarıyla, üçüncü şahıs The Sandbox’ın diğer hizmetlerine veya hesaplarına erişememiştir.”

“Şuan çalışanın hesaplarını ve The Sandbox’a erişimini bloke ettik, çalışanın dizüstü bilgisayarını yeniden biçimlendirdik ve iki faktörlü kimlik doğrulama gerektirmesi dahil ilgili tüm şifreleri sıfırladık.”

Bu yaşanan olayların ardından SAND isimli altcoin her ne kadar yüzde 3 oranında değer kaybetmiş olsa da, bu düşüşlerin Bitcoin’den kaynaklandığı tahmin edilmekte.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14