Borsa

Bitcoin Borsası Binance, Reuters’ın Şok Edici İddialarını Yalanladı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün itibariyle bazı kritik iddialar ile karşı karşıya kaldı. Reuters üzerinden ortaya atılan bu iddialar, bazı yatırımcıların popüler borsadan uzaklaşmasına dahi sebebiyet vermiş gibi gözüküyor.

Reuters bugün paylaştığı haberinde, Binance’in ABD mali kurallarını ihlal ederek 2020 ve 2021’de müşteri fonlarını şirket gelirleriyle birleştirdiğini iddia etti.

Bu iddiaların üzerine ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun İnternet İcra Dairesi eski şefi John Reed Stark, Binance müşterilerinin “paralarının nerede olduğunu bulmak için bir adli muhasebeciye ihtiyaç duymaması gerektiğini” söyledi.

Binance İletişim Başkanı Patrick Hillman resmi Twitter hesabı üzerinden konu ile ilgili şu sözleri paylaşarak Reuters’in iddialarını yalanladı:

“Reuters adlı gazetecinin ne kadar umutsuz bir şekilde olumsuz bir haber yayınlamak istediğini açıklayayım. Bu sabahki haberin temeli, kullanıcıların Binance’dan BUSD (Paxos) satın aldıklarında “yatırım” terimini içeren bir işlem sayfasına yönlendirildiği iddiasıdır. Kullanıcılar, sayfada açık bir şekilde belirtildiği gibi Paxos tarafından geri alınabilen bir stablecoin satın alıyorlardı.”

“Bu hikaye o kadar zayıf ki, iftira davasından kendilerini korumak için şeffaf bir şekilde “Reuters, Binance müşteri paralarının kaybedildiğine veya alındığına dair herhangi bir kanıt bulamadı” ifadesini öne çıkarmak zorunda kaldılar.”

“Bunun altında, “eski bir içeriden” alınan sıfır kanıtla desteklenen komplo teorilerine 1000 kelime ayırdılar (ki biz bu teorilerin yanlış olduğunu açıkladık).”

“Geçmişte şirketin düzenleyici eksiklikleri konusunda çok açık bir şekilde kamuya açıklama yaptık, bu yüzden Reuters gibi saygın bir haber kuruluşunun uydurma şeyler üretmeye devam etmesi için hiçbir neden yok.”

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Ünlü Kripto VC’si, Bu Popüler Altcoin’de Satış Yapıyor!

Büyük yatırımcıların alım satımları kripto varlıkların gidişatını etkilemeye devam ediyor. Genel olarak birçok kripto VC'si…

06.02.2024 - 14:45

Solana (SOL) Ağı 1 Yılın Ardından Yine Çöktü! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Solana (SOL), son yükseliş döneminde başarılı…

06.02.2024 - 13:40

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Binance, Bir Altcoin Listeleme Duyurusu Daha Paylaştı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance Dymension (DYM) isimli altcoin'i listeleyecek.…

06.02.2024 - 12:29

Binance Bu Altcoin İşlem Çiftini 50x Kaldıraçla Vadelide Listeliyor!

Son gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance, Sui (SUI) isimli altcoin'in USDC işlem…

06.02.2024 - 12:14

Dev Balinalar, Her Fırsatta Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor! Ralli mi Yaşanacak?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar kripto gündemine geliyor. Balinaların…

06.02.2024 - 11:44

Bitcoin Borsası Binance Bu 4 Altcoin’i Delist Edeceğini Duyurdu, Sert Düşüşler Yaşandı!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla sektörün gündeminde yer almaya devam ediyor. Binance bu…

06.02.2024 - 11:07