Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de Kritik Bir Ayı Sinyali Geldi!

Başlangıcından bu yana, Bitcoin ATM’leri uygulandıkları ülkelerde önemli bir araç olduğunu göstermeyi başardı. Yatırımcılar, cüzdanlarını bu makinelerine bağlayarak anında nakit olarak çekim yapabilirler.

2022 ortasına yaklaşırken, bu yıl dünya çapında Bitcoin ATM kurulumları tüm zamanların zirve seviyelerine ulaşamayacak gibi gözüküyor.

Mayıs ayı boyunca, dünya çapında 202 yeni kripto para ATM‘si kuruldu ve bu sayının ise son üç yılın en düşük seviye olması dikkat çekiyor.

Ocak ve Şubat 2022 aylarında, küresel olarak toplamda 1.817 kripto para ATM‘si kurulmuştu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı döneminde ise 2.435 kripto ATM’si kuruldu.

Bitcoin‘in 69.000 dolar seviyelerinden düşüş yaşamasıyla birlikte kurulan ATM sayılarında da %25’lik bir azalma göze çarpmakta.

Bitcoin ATM‘lerinin kurulmaya devam etmesi, kripto sektörünün benimsenmesi için çok önemli bir metrik olduğu dikkat çekiyor.

ATM’ler sayesinde kripto paralar ile ödemelerin yaygınlaşması beklenmekte. Ülkemizde dahi şuan itibariyle birçok Bitcoin ATM’si bulunuyor.

Kripto severlerin dikkatini çeken Bitcoin ATM‘leri aldıkları komisyon oranları ile bazı yatırımcıların tercih etmemesini sağlamakta.

Bitcoin ATM’lerinin kullanımının yaygınlaşması için üretici firmaların aldıkları komisyon oranlarını düşürmeye başlaması gerekiyor.

Daha çok genel kullanıcıya uygun olan ATM’ler devletlerinde dikkatini çekmekte. Türkiye‘de bu ATM’ler konusunda bir kanun bulunmazken, ilerleyen günlerde onaylanacak olan kripto para yasa tasarısının içerisinde bu konu ile ilgili maddelerinde yer aldığı görülebilir.

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle ABD enflasyon verilerinin beklentilerin…

14.02.2024 - 00:52

CryptoQuant: Kurumsal Yatırımcılar Akın Akın Bitcoin (BTC) Topluyor!

Son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) volatil artışlar yaşıyor. Her ne kadar BTC…

13.02.2024 - 23:42

Bitcoin Ayısı Capo, Portföyünde Bu 4 Altcoin’i Tutuyor!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, bugün itibariyle yaşanan sert…

13.02.2024 - 22:33

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’leri Hedef Aldı!

Rusya Merkez Bankası, bugün itibariyle 2023 yılında finansal piyasada kripto para birimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılık…

13.02.2024 - 21:36

Dev Kripto Balinaları Bitcoin’in Düştüğü Gün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe keskin geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

13.02.2024 - 20:16

Bitcoin’de (BTC) Düşüşler Nereye Kadar Devam Edecek? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle geçtiğimiz günlerin aksine kripto varlıkların kademe kademe düşüş yaşadığı görülüyor. Lider kripto para…

13.02.2024 - 19:23