Bitcoin (BTC)

Bitcoin, ABD Borsaları İle Toparlanmaya Çalışıyor!

Lider kripto para birimi dün gece kapanışı gelmesinin ardından sert bir şekilde düşüş yaşadı. 31.500 dolar seviyelerinden 29.200 dolar desteğine kadar gerileyen BTC, tekrardan 30.000 dolara ulaştı.

Geçtiğimiz saatlerde kripto piyasası ile korele bir şekilde hareket ettiğini gördüğümüz ABD borsaları açıldı. ABD endekslerinin açılışı her ne kadar satıcılı olmuş olsa da, ilerleyen dakikalarda toparlandığı görülüyor.

ABD’nin teknoloji hisse endeksi Nasdaq’ın toparlanması sonrası yukarı yönlü hamleler gerçekleştiren BTC, halen tam anlamıyla bir dönüş gerçekleştirememiş durumda.

Son saatlerde 30.000 dolar seviyelerine kadar değer kazanan Bitcoin, bu seviyeden sert bir reddedilme ile karşılaştığı görüldü.

15 dakikalık grafik üzerinde bir ayı mum formasyonu olarak adlandırılan bearish pinbar oluşturduğunu gördüğümüz BTC, ilerleyen saatlerde tekrardan bir düşüş yaşayabilir gibi gözükmekte.

Olası düşüş hareketlerinde okurlarımızın kritik destek seviyesi olan 29.200 dolar bandını takip etmeleri gerekmekte. Bu destek altı gelebilecek olan kapanışlarda ise lider kripto para biriminin 28.650 dolar desteğine gerilemesi çok olası gözükmekte.

Bitcoin‘in düşüş yaşadığı dönemlerde altcoinlerin de değer kaybetmesi yatırımcıları üzmeye devam ediyor. Halen dominance tablosunda büyük bir yükselişin gerçekleşmemesi, altcoinlerin direnmesini sağlıyor.

Bitcoin‘in tekrardan eski günlerdeki gibi yükseliş yaşayabilmesi için 30.000 dolar ve 30.600 dolar direnç seviyelerinin hacimli bir şekilde aşılması gerekiyor.

Bu 2 kritik seviyenin kırılımı lider kripto para birimini tekrardan 33.000 dolar bölgesine kadar yükseltebilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

Yorumları Göster

  • BTC nizinde allah belasını versin sizinde aç köpekler insanları sömürdünüz aşağılık yahudi hırıstiyan köpekleri sizin allahınız varsa bende başka bişey bilmiyorum ulan çöp alsan değerlenir bu devirde kripto parada soygunun başka çeşidi

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28