Analiz

Bir Önceki Dip Seviyesine İlerleyen Compound’da Son Durum Ne? – İşte Önemli Seviyeler!

Faiz kazanmak ve teminatlı krediler almak için bir DeFi kredi protokolü olan ve 10 milyon token ile sınırlı olan Compound (COMP), son 24 saatteki %22’lik gerileyerek yayın saati itibariyle 320 dolar üzerinden alıcı buluyor.

Bitstamp COMP’u Listeliyor!

Bitcoin’de (BTC) ara desteklerin birer birer kırıldığı ve altcoinlerde de düşüşlerin tetiklendiği şu dönemde Bitstamp borsası COMP’u listeleyeceğini açıkladı. Listelemekten fazlasını yapan kripto para borsası, Eylül ayı sonuna kadar COMP’un sıfır ücretle işlem göreceğini belirtiyor. Bu haberin üzerine yükseliş umudu doğan yatırımcılar, şu anda sadece COMP’un düşüşünü izliyor.

Majör Destek Kırılıyor!

Genel itibariyle günlük grafikte trendin en büyük destekçisi olan MA200 seviyesi altında dün itibariyle mum kapanışı yapan COMP, bugün düşüşüne devam ederek 340 dolarlık majör desteğin altına geriliyor.

Compound (COMP) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Ocak ayından bu yana gelen bir destek seviyesi olan 340 doların altındaki mum kapanışı, fiyatın 23 Mayıs’ta yaptığı 268 dolarlık dip seviyesine gerilemesine neden olabilir. Şimdilik ara destek seviyesi olan 304 dolarda tutunmayı başaran COMP’un durumu pek iç açıcı görünmüyor.

COMP üzerinde alım stratejisi kurmak isteyen yatırımcılar 304 ve 268 dolarlık desteklerde bir miktar alım yaparak 268 dolar altındaki mum kapanışlarında stop olma yoluna gidebilirler. Ayrıca dirençler olarak baktığımızda yükseliş yönünde 340 – 390 dolar seviyeleri önemli engeller olarak görülüyor.

4 Saatlikte Kırılan Yükselen Üçgen!

4 saatlik grafik üzerinde genellikle yukarı yönlü kırıldığı bilinen ancak piyasadaki kötü hava nedeniyle aşağı yönlü kırılan bir yükselen üçgen formasyonu oluşturan COMP, retestini de yaparak düşüş yönlü hareketine devam ediyor.

Compound (COMP) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Kırılan bu formasyonun hedefi olarak 243 – 250 dolar aralığı gösterilirken fiyatın ilk destek seviyesi olan 328 dolar üzerinde tutunamadığı ve bir sonraki destek seviyesi olan 298.5 dolara doğru ilerlediği görülüyor. Bu tabloda yükselişin gelebilmesi için fiyatın düşüş trendini gösteren kırmızı trend çizgisini kırması gerekiyor.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

EOS Lynx Kurucusu: Ethereum Çok Abartılıyor, Ayrıca ETH Fiyatı da Çok Pahalı!

EOS Lynux'un CEO'su ve WorkCoin'in kurucu ortağı, Ethereum'un gerçek faydasının ve piyasa değerinin abartıldığını söyledi.…

21.02.2024 - 23:55

Dev Kripto Balinası Ethereum’daki Düşüşü Yine Fırsata Çevirdi ve ETH Satın Aldı!

Lider altcoin Ethereum (ETH) bugün itibariyle satış baskısı ile karşı karşıya kalmış durumda. Sabah saatlerinde…

21.02.2024 - 23:28

Dev Bitcoin Borsası, Bu Altcoin’i Listeleyeceğini Açıkladı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan OKX, aldığı kararlar ile kripto varlıkların…

21.02.2024 - 23:04

Bitcoin Yatırım Şirketi DWF Labs, Bu Altcoin’den Topluyor!

Kripto para sektörünün en popüler piyasa yapıcılarından bir tanesi olan DWF Labs, kripto piyasasını etkilemeye…

21.02.2024 - 22:36

SON DAKİKA: FED Toplantı Tutanakları Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), finans piyasalarını ve kripto para…

21.02.2024 - 22:05

Bitcoin Dolandırıcısı Do Kwon, ABD’ye İade Edilecek! İşte Ayrıntılar..

Terraform Labs kurucu ortağı Do Kwon, yaptığı dolandırıcılıklar neticesinde Terra Luna ve TerraUSD projelerinin batmasına…

21.02.2024 - 21:53