Analiz

Bir Ayda 2,5 Katına Çıkan Tron (TRX) İçin Dikkat Edilmesi Gereken Seviyeler!

Eğlence sektörüne yönelik projelerden biri olan ve 2017 yılında Justin Sun tarafından Singapur’da hayata geçirilen Tron, yerel kripto para birimi TRX ile kontrolü tamamen kullanıcılarına vermeyi amaçlıyor.

Son bir ayda bazı altcoinler gibi 7x 10x yapmasa da TRX de yükseliş yaşayarak 2,5 katına çıktı. Bu yükselişin sadece 2x’ini son bir haftada gerçekleştiren TRX, günlük grafik üzerinden bilinenleri alt üst etti.

Teknik anlamda henüz olgunlaşmadığı düşünülen günlük grafikte yorum yapmanın çok sağlıklı olmayacağı düşünülüyor. Bu nedenle biz de 4 saatlik zaman diliminde değerlendirmemizi yapıyoruz.

Teknik Değerlendirme

Yatırımcılarına çok fazla güven vermeyen Justin Sun gibi bir kurucunun coini olan TRX’in, 31 Mart günü %50 yükseliş yaşadığı ve bu yükselişin ardından yatay seyrettiği görülüyor. Önemli bir destek alanı olan 0.0848 – 0.0859 dolar aralığı üzerindeki bu yatay seyir sonunda yeniden yükselişe geçen TRX, önemli bir direnç alanı olarak görülen 0.1183 – 0.1194 aralığının hemen altında seyrediyor.

Tron (TRX) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Coinmarketcap verilerine göre 8.4 milyar dolara yakın piyasa değeriyle 17. sırada yer alan TRX, analistlerin gözünde şimdilik çok yükselmiş bir coin olarak tasvir ediliyor. Fiyatın daha sağlıklı olarak devam edebilmesi için genellikle beklenilen düzeltmenin TRX’de beyaz yükseliş trendi olan 0.105 dolara doğru olabileceği belirtiliyor. Ancak TRX fiyatının hemen altında bulunduğu direnç alanını geçmesinin (0.12 dolar) yeni bir ATH’yi beraberinde getireceği düşünülüyor.

Günlükte oldukça dik bir hal alan ve göstergeler açısından aşırı şişen TRX grafiğinin düzeltme yapmamasının bu coin üzerindeki risk oranını arttırdığı belirtiliyor. Son olarak 0.976 dolar altındaki kapanışların yatırımcıları stop olmaya yönlendirebilirken yayın saati itibariyle TRX, 0.116 dolar üzerinden alıcı buluyor.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Yeni Bir Altcoin Parite Listeleme Duyurusu Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile piyasanın gündeminde kalmaya devam ediyor. Binance bugün…

01.02.2024 - 12:02

Kilitler Açıldı, Büyük Yatırımcılar Bu Popüler Altcoin’de Satış Yapmaya Başladı!

En önemli kripto para projelerinden bir tanesi olan Curve Finance (CRV), bugün itibariyle satış baskısı…

01.02.2024 - 11:05

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16