BitMEX kripto para borsasının kurucu ortağı ve eski yöneticisi Arthur Hayes, son raporunda Bitcoin‘in (BTC) gidişatını inceledi. Arthur Hayes, ABD’de petrol fiyatlarının ucuz kalması ve kripto piyasasına likidite girişinin Bitcoin’i yukarı taşıyacağını söyledi.
Hayes son paylaştığı “Suavemente” (Nazikçe) adlı kripto para makalesinde ABD’li siyasetçileri “önceliği yeniden seçilmek olan kişiler” olarak tanımladı
Hayes’e göre seçmenler için şu anda en önemli konular enflasyon ve ABD ekonomisinin durumu. Bunun en net göstergesinin akaryakıt fiyatları olduğunu vurgulayan Hayes, durumu şöyle özetledi:
“Pahalı yakıt seçimlerde sorun demektir, ucuz yakıt ise siyasi istikrar sağlar.
ABD yönetiminin Venezuela petrolüne pragmatik ilgisinin nedeni de bu: Enerji maliyetlerini kontrol altında tutmak enflasyonu sınırlar ve para basımını durdurmaz.
Petrol kontrol altındaysa para basılmaya devam eder. Bunun sonucu dolar likiditesinin artması ve Bitcoin’in yükselmesidir.”
BitMEX’in kurucu ortağına göre ABD Başkanı Donald Trump; hisse senedi fiyatları, devlet tahvili getirileri ve petrol fiyatlarını yakından izliyor. Hisseler yükseldiği ve petrol ucuz kaldığı sürece para basma süreci durmayacak. Bu da Bitcoin’in, enerji fiyatlarından ziyade para arzının genişlemesinden fayda sağlaması anlamına geliyor.
Hayes ayrıca, petrol fiyatlarının yıl sonuna kadar varil başına 60 dolar civarında kalması halinde ABD’nin piyasalara likidite pompalamasının önünde bir engel olmayacağını; bu durumdan sadece Bitcoin’in değil, diğer dijital varlıkların da kazançlı çıkacağını öne sürdü.
Geçtiğimiz dönemde ise Hayes Binance‘de listeli ENA, ETHFI ve HYPE gibi altcoin’lerin 100 katlara ulaşan yükselişler yaşayacağını iddia etmişti.
*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!
