Borsa

Binance, Kurumsalları Bitcoin’e Çekmek İstiyor! İşte Son Hamle..

Kripto para sektörü her geçen gün büyümeye devam ediyor. Ayı sezonunda dahi gelişen kripto teknolojileri, birçok şirketin ve ülkenin dahi ilgisini çekmekte. Popüler borsa Binance‘de bu ilginin artması için çalışmalar yapmaya devam etmekte.

Bloomberg’in bugün aktardıklarına göre Binance, kurumsal yatırımcıların kaldıraçlı pozisyonlar için kullandıkları teminatlandırılmış kripto varlıklarını platform dışında tutmalarına izin verecek.

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bu hamle ile hem herhangi bir likidite krizi ile karşı karşıya olmadığını sektöre kanıtladı hem de, kurumsal yatırımcıların ilgisini artmasını sağlamış gibi gözükmekte.

Rapora göre popüler borsa artık yatırımcıların varlıklarını soğuk cüzdanlarda tutacak olan Binance Custody ile teminat göndermesine izin verecek. Alım satımlar yapıldıktan sonra varlıklar, kurumsal kullanıcılar tarafından tekrar erişilebilir hale gelecek.

Bu özellik, kaldıraçlı piyasalarda işlem yapan kripto yatırımcıları için çok büyük bir nimet olacak gibi gözüküyor. Çoğu kripto yatırımcısının ticaret için borsada teminatlarını tutmak zorunda olması, sektördeki özgürlüğü kısıtlıyordu.

Binance borsasının son attığı adım ile birlikte kurumsal yatırımcıların devasa varlıkları artık sıcak cüzdanların savunmasız olduğu zincir içi saldırılara karşı da korunacaktır.

Kripto hizmetleri sağlayıcısı Matrixport’ta araştırma ve strateji başkanı Markus Thielen, konu ile ilgili şu sözleri aktardı:

“Bu, kurumlar arasında fonlarının güvende kalacağına dair güven oluşturmaya yönelik bir egzersiz. Binance’in kurumsal odaklı bir kripto borsası olma yolunda ilerlediğini gösteren olumlu bir gelişme.”

Kurumsal odaklı bir kripto borsası olmaya çalışan Binance, her geçen gün daha fazla kurumsal yatırımcının Bitcoin ve altcoin‘lere adapte olmasını sağlamakta.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bitcoin Ayısı Capo, BTC ve Altcoin’ler Hakkındaki Son Düşüncelerini Paylaştı!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Crypto Capo, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

17.02.2024 - 23:32

SICAK GELİŞME: Bu Haber ile Türklerin Takibindeki Bir Altcoin Uçuşa Geçti!

Son dakikalarda Türk kripto para yatırımcıları The Guardian'ın İstanbul Başakşehir Futbol kulübü hakkında paylaştığı habere…

17.02.2024 - 22:19

Büyük Kripto Yatırımcıları, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yüklü Yatırımlar Yapıyor!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam etmekte. Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin…

17.02.2024 - 21:28

DİKKAT: Bu Ülkede Bankaların Bitcoin ve Altcoin İşlemleri Yasaklandı! İşte Detaylar..

Honduras Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CNBS), yerel bankaların dijital varlıklarla işlem yapmasını ve…

17.02.2024 - 20:16

Binance’deki Bu Altcoin’in Kurucusu, Kendi Ürününün de Satış Yapıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Curve…

17.02.2024 - 18:42

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05