Binance Coin (BNB)

Binance, Çok Tepki Çeken Kararını Geri Çekiyor: SEPA Ödemeleri Dönüyor

Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, 2021’de yaşadığı sıkıntıları bir bir atlatmaya devam ediyor. Regülatörlerin ciddi anlamda tepkisini çeken ve birçok ülkeden uyarı alan Binance, şimdi ise çok tepki çeken SEPA ödemelerini geri getiriyor.

Binance, SEPA Ödemelerini Geri Getiriyor

Binance kripto para borsası, büyük tepki aldığı SEPA ödemelerini durdurma kararından geri adım attı ve sonunda yeniden bunu verebileceğini duyurdu. Aslında bu Binance’in kendi aldığı bir karar değildi.

Avrupa’daki regülatörlerin uyguladığı baskı nedeniyle SEPA yani Single Euro Payments bölgesindeki ödeme ağını askıya alan borsa, şimdi bunu yeniden aktif etmeyi planlıyor. Konuya yakın bir kişi tarafından yapılan açıklamaya göre Binance 26 Ocak 2022‘de Belçika ve Bulgaristan için Euro yatırma işlemlerini açacak.

Pilot programa katılacak olan kullanıcılar belirli şartlarlar seçilecek. Sadece Euro yatırma değil, aynı zamanda banka transferi aracılığıyla SEPA para çekim imkanı da sağlanacak. Kullanıcıların ise SEPA transferi yapmak için doğrulanmış olması ve KYC’yi geçmesi gerekiyor.

Binance, Temmuz 2021’de SEPA ödemelerini durdurmak zorunda kalmış ve Avrupa’daki kullanıcılara zor anlar yaşatmıştı. Binance şimdi ise SEPA için Paysafe isimli İngiltere merkezli platformu aracı olarak kullanacak. Paysafe de ortaklığı doğruladı ve bunun için Paysafe’in cüzdanının kullanılacağını vurguladı.

Söz konusu platform daha önce de 2019 yılında Coinbase ile işbirliği yapmış ve Coinbase Card için aracı olmuştu  Binance bu adımla aslında zedelenen ününü toparlamaya çalışıyor.

En Son Yazılar

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56

Bir Balina Bitcoin Borç Aldı, Bu BTC’leri Ethereum (ETH) ile Takas Etti! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

15.02.2024 - 23:57

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Marjinden Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün itibariyle son dönemlerin tartışmalı…

15.02.2024 - 23:22

Kripto Balinaları Bugün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımları..

Kripto para sektöründe yükseliş dönemlerinde en çok kazancı sağlayanlar çoğu zaman kripto balinaları oluyor. Yaptıkları…

15.02.2024 - 22:33

SICAK GELİŞME: FED Yöneticisi Bitcoin (BTC) ETF’leri Hakkında Konuşuyor!

Kripto para yatırımcıları uzun bir süre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin…

15.02.2024 - 21:46

Popüler Analist: Bitcoin’de (BTC) Düşüş, Bu Altcoin’de Ralli Bekliyor!

Popüler bir kripto para analisti olan Ali Martinez, yaptığı tahminlerle kripto piyasasının gündeminde kalmaya devam…

15.02.2024 - 21:07