Altcoin

Binance CEO’sundan, LUNA Faciası Hakkında Çarpıcı Sözler!

Reddit’teki en son AMA oturumuna göre, Binance‘in CEO’su Changpeng Zhao, LUNA ve UST durumu hakkındaki düşüncelerini ve görüşlerini dile getirerek, durumu “aptalca” olarak nitelendirdi.

AMA oturumundan önce, CZ, özellikle platformda Binance‘in UST stake teklifini kullanan kullanıcılardan gelen haklı eleştirileri dinledikten sonra, tüm durumu özetleyen yeni bir makale yayınladı.

CZ’ye göre en büyük hata, daha fazla UST basmasının bir şekilde toplam değerini artıracağını düşünen ve tasarlayan Terra ekibinde.

CZ tarafından yoğun bir şekilde eleştirilen mekanizma, aslında en başından beri çalışmayacağı tahmin edilmekteydi.

Birçok yatırımcı ve analist, LUNA ve UST projelerinin bir ponzi olduğunu iddia etse de, halen Binance CEO’su CZ’den, böyle bir tabirin gelmediği görülüyor.

Do Kwon daha önce de aynı eleştiriyle karşı karşıya kalmıştı. Bu nedenle LUNA vakfını, Anchor gibi platformlarda artan oynaklık ve likidite eksikliği durumunda stablecoin’i olan UST’yi desteklemek için ek fonlar ayırmaya karar verdiği biliniyor.

Her ne kadar Terra Kurucusu ve CEO’su olan Do Kwon, bu sistem için ek fonlar ayırıyor olsa da, projenin sistemi Binance CEO’suna göre en baştan yanlış tasarlanmıştı.

Bu yaşanan olaylar sonucu hala LUNA ve UST yatırımı yapanlara “kafanızı bir kontrol ettirmelisiniz” diyen Binance CEO’sunun bu şakası, yatırımcılar tarafından yoğun tepki ile karşılaştığı görülüyor.

Yorumları Göster

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22