Binance Coin (BNB)

Binance CEO’su Changpeng Zhao, (CFTC) Soruşturmasını Görmezden Geliyor

Binance borsasının küresel çapta büyüklüğe sahip olduğu tüm çevrelerce bilinmekte. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada, sektörün önder borsası olduğunu gösteren Binance’e günlük olarak 300.000 yeni üye katılıyor ve platforma kaydolanların %30’dan fazlası hemen al ve sat işlemleri yapıyor.

Borsanın büyüklüğü göz önüne alındığında, oluşabilecek herhangi olumlu ve ya olumsuz haberden çok sayıda kişi etkileniyor. Bildiğimiz üzere ABD de soruşturma altına alınan Binance borsası, birden fazla projesinde yüzde 15 civarında düşüş yaşadı.

Binance CEO’su Changpheng Zhao, Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonlarının (CFTC) aleyhinde yürüttüğü davayı adeta sümen altı yapmak zorunda kalıyor.

Şahsına ait kripto para borsası üzerinde alım ve satım yaptıran Ceo, aleyhinde açılmış olan soruşturmadaki korkuyu ve belirsizliği görmezden geliyor. Bloomberg’in haberine göre; CFTC’nin Binance borsasının, ABD düzenlemelerini ihlal edebilecek boyutta kripto para alıp satmasına izin verip vermediğini araştırıyor. Binance CEO’su Changpheng Zhao ise bu habere karşılık sürekli atıfta bulunuyor. ’’Soruşturmanın mutlaka bir yaptırımla sonuçlanmak zorunda olmayacağını düşünüyorum.’’

Yakın tarihli attığı bir tweet ile Zhao, 1.1 milyon takipçisine şu açıklamalarda bulundu:

”CFTC soruşturması hakkında fazla endişelenmiyorum. çünkü boğa piyasasında bu tip frenlemeler her zaman olur.”

“içinde Birazcık FUD (korku, belirsizlik ve şüphe) olmayan bir boğa piyasası olamaz. FUD’u yoksayın, BUIDLing’e devam edin.”

Binance yöneticisi ayrıca, şu anda CFTC soruşturmasının küresel kripto para birimi borsasına önemli bir tehdit oluşturmadığını anlatan raporun bir kısmına da atıfta bulundu.

Buna ek olarak Zhao, kripto piyasanın kuvvetli bir boğa piyasasının ortasında olduğunu gören CFTC sadece kendi durum tespitini yapıyor.

“Binance herhangi bir haksızlık ile suçlanmadı. sadece CFTC işini olması gerektiği gibi yapıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto ile ilgilenmek zorunda. Sadece düzenleyici kurumların işlerini yapmasına tanıklık ediyoruz.”

Regülatörlerin raporları gün yüzüne çıktıkça, Binance tokenlerinde düşüşler kaçınılmaz oluyor. Haberin etkisiyle, Binance Coin (BNB) 300 dolar seviyelerinden 247 dolara düştü. Yeni gelecek olumsuz rapora karşı yatırımcılar tedirgin halde bekliyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listelemeye Hazırlanıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda…

31.01.2024 - 01:09

İşte Bugünün En Çok Artan ve Düşen Altcoin’lerinin Listesi!

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

31.01.2024 - 00:37

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12